Samsung Galaxy S7 Batterij geen Hoogvlieger in test

Samsung Galaxy S7 Batterij geen Hoogvlieger in test

De batterij is als krachtbron van ons mobieltje onmisbaar en dankzij ontwikkeling worden ze steeds beter. Samsung heeft tot de Galaxy S5 zijn Galaxy toestellen een uitneembare batterij gegeven. Sinds de Galaxy S6 kwam hier verandering en met de nieuwe Galaxy S7 zet deze trend door. De S7 is waterdicht en daardoor is het ook niet mogelijk eenvoudig de batterij te verwisselen.

Batterijen van de huidige smartphones

De Galaxy S7 is voorzien van een batterij met hogere capaciteit dan haar voorganger, de Galaxy S6. Met een 3000 milliampère (mAh) batterij heeft de S7 een meer capaciteit dan de meeste 5-inch concurrenten vandaag de dag. De Galaxy wordt alleen geëvenaard door de nieuwste Xiaomi, Mi 5. De huidige Sony Xperia Z5 komt in de buurt met 2,900mAh gekoppeld aan een groter 5,2-inch display. LG levert de LG G5 2,800mAh voor een nog groter scherm 5,2-inch. Apple geeft de iPhone 6s een 1,715mAh batterij een 4,7-inch display.

Batterij Test

Website GSMarena heeft getest wat de Galaxy S7 doet met haar 3000 mAh. Het zijn namelijk de gebruikersuren die er echt toe doen. Uit de test blijkt dat de Galaxy S7 geen hoogvlieger is, maar het erg goed doet in vergelijking tot haar directe concurrenten.

Gespreksduur batterij

Tijdens gesprekken via 3G kan het toestel al de bovenstaande overleven (Mi 5 en G5 komen nog uit). Samsung’s eigen Galaxy S6 benadert de S7 het beste in duur. De Xperia Z5 volgt, op een afstand van bijna 5 uur achter de S7. De iPhone 6s scoort treurig met minder dan 10 uur.

Afspelen video

De nieuwe Samsung raakt bijna de 15 uur tijdens het afspelen van video, een bijzonder goed resultaat waar de rest niet in de buurt komt. De S6 is in ongeveer 12 uur op, de iPhone 6s red 11 uur en de Nexus 5X is teleurstellend met 6:23 uur.

Internet Surfen

De Galaxy S7 moet bij het surfen op het web haar voorganger voor laten gaan. Dat is geen slecht resultaat, maar je verwacht dat het nieuwste toestel het beter doet. De S7 stopt na 9 en een half uur. Terwijl je met haar voorganger nog een anderhalf uur langer op het internet via Wi-Fi surft.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones