Samsung Galaxy S7 (Edge) ontvangt beveiligingsupdate

Samsung Galaxy S7 (Edge) ontvangt beveiligingsupdate

De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge zijn weliswaar enigszins gedateerd, maar dat wil niet zeggen dat Samsung deze klanten in de kou laat staan. De Zuid-Koreaanse smartphoneproducent rolt op dit moment ins ons land de laatste beveiligingsupdate uit voor beide vlaggenschepen. Heb jij hem al binnengehaald?

Google heeft haar zaakjes goed op orde. Toen het Stagefright-lek in 2015 aan het licht kwam, beloofde de zoekmachinegigant haar toestellen iedere maand van de laatste beveiligingsupdates. Met ‘haar toestellen’ bedoelen we de Nexus-telefoons, Google Pixel en Google Pixel XL. Het is de taak en verantwoordelijkheid van fabrikanten om de telefoons uit hun eigen assortiment van updates te voorzien. Dat is een langdurig en ingewikkeld proces waarbij veel partijen betrokken zijn en er veel getest wordt. Je ziet fabrikanten dan ook niet in hun handen klappen als er weer een security bulletin van Google verschijnt waarin de nieuwste (potentieel gevaarlijke) beveiligingslekken worden beschreven.

Sommige bedrijven zien het regelmatig updaten van hun toestellen als onderdeel van hun zorgplicht. Samsung, Sony, LG en sinds kort ook Nokia doen dit trouw iedere maand, maar dan alleen voor hun vlaggenschepen. Eind juli rolde Samsung nog een beveiligingsupdate uit voor de Samsung Galaxy S8 (Plus).

Ditmaal is het de beurt aan de Samsung Galaxy S7 (Edge). Deze krijgt het hoogste Android-beveiligingsniveau van dit moment: augustus 2017. Daarbij worden meer dan 50 lekken gedicht, zo blijkt uit de laatste editie van het Android Security Bulletin van Google. Desondanks is de update slechts 25 MB groot. Op dit moment wordt hij uitgerold in Nederland. Je krijgt vanzelf een melding als hij voor je klaarstaat. Via het instellingenmenu kun je handmatig controleren of hij eerder beschikbaar is.

Specificaties Samsung Galaxy S7 (Edge)

De Samsung Galaxy S7  heeft een 5,1 inch Super AMOLED display met QHD-resolutie en wordt aangestuurd door de Exynos 8890, een octa-core processor met een kloksnelheid van 2,3 GHz. Deze wordt aangevuld met Adreno 530 GPU, 4GB RAM en 32GB intern geheugen. Het geheugen kun je uitbreiden met een microSD-kaart tot 256 GB. Aan de achterkant vinden we een 12 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), optische beeldstabilisatie (OIS), LED-flitser en Dual-Pixel technologie zodat je altijd haarscherpe foto’s krijgt. Aan de voorkant heeft Samsung een 5 megapixel selfiecamera geplaatst.

De vingerafdruksensor is in de Home-knop verwerkt. Dankzij de 4G-module kun je bij alle Nederlandse providers razendsnel internetten met 4G. Ook is de Galaxy S7 IP68 gecertificeerd. Dat betekent dat je hem minimaal een half uur lang volledig onder water kunt dompelen op een diepte van 1,50 meter zonder dat hij vocht- en waterschade oploopt. De batterij heeft een vermogen van 3000 mAh en ondersteunt Quick Charge 2.0. Hiermee is het vlaggenschip in slechts 30 minuten voor 60% opgeladen.

De Samsung Galaxy S7 Edge heeft nagenoeg dezelfde specificaties. Het scherm is met een beelddiagonaal van 5,5 inch iets groter en heeft gebogen edges. De batterij heeft een accucapaciteit van 3600 mAh.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones