Samsung Galaxy S7 Edge valt in de prijzen

Samsung Galaxy S7 Edge valt in de prijzen

De Samsung Galaxy S7 Edge is in de prijzen gevallen! Het toestel ontvangt de prijs voor zijn innovatieve scherm waarbij gebruikersgemak voorop staat. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees dan het volgende artikel.

Nog steeds een topper

De Samsung Galaxy S7 Edge bewijst nog steeds een topper te zijn, ondanks de introductie van de nieuwere Galaxy S8. Het toestel krijgt de lof die het toekomt, ditmaal van de Society for Information Display (SID). Dit is een instituut dat zich bezig houdt met technologische innovaties op het gebied van display technologie. Een prijs van SID wordt in de telefoonindustrie als één van de hoogste bekroningen voor je geleverde werk gezien. Vergelijk het met een Nobelprijs voor een wetenschapper. De organisatie is om een paar redenen behoorlijk onder de indruk geraakt van het scherm van Samsung’s vlaggenschip uit 2016.

Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge

Maximaal draagcomfort

De eerste reden is de aangename positie van het toestel in de hand, ondanks het forse scherm. Bij veel toestellen komt het nog wel eens voor dat hij niet zo lekker in je hand ligt door bijvoorbeeld scherpe randen. Niet het geval bij de Galaxy S7 Edge. Dankzij de Edge-randing aan de zijkanten loopt het scherm van het toestel symmetrisch door in de gestroomlijnde achterkant, met maximaal comfort als gevolg. De organisatie is met name onder de indruk van het vrijwel randloze design van het toestel, waarbij een zeer groot gedeelte van het oppervlak wordt ingenomen door daadwerkelijk gebruikt display. Dit is een trend die het bedrijf heeft doorgezet bij de Galaxy S8. Ook is de organisatie onder de indruk van de haarscherpe resolutie van het toestel. De S7 Edge beschikt over een resolutie van 1440 bij 2560 pixels waardoor je bijna letterlijk de grassprietjes op het beeldscherm kunt tellen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Samsung in de prijzen valt bij deze awards. De Zuid-Koreaanse fabrikant wist in 2013 en 2015 ook al beslag te leggen op de bokaal. Gezien de lovende reacties op de onlangs verschenen Samsung Galaxy S8 en S8 Plus, zou het zomaar ook volgens jaar wederom raak kunnen zijn. De Samsung paradepaardjes uit 2017 beschikken immers over een zogenaamd Infinity Display, waarbij ruim 80 procent van de voorkant wordt ingenomen door actief gebruikt scherm. Een ongeëvenaarde prestatie in de telefoonindustrie.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones