Samsung: ‘Galaxy S7 is volkomen veilig’

Samsung: ‘Galaxy S7 is volkomen veilig’

Samsung heeft push-berichten verstuurd naar bezitters van een Samsung Galaxy S7. Daarin staat dat de Galaxy S7 niet wordt teruggeroepen en volkomen veilig is om te gebruiken. Directe aanleiding hiervoor vormt de terugroepactie van de Samsung Galaxy Note 7.

Dat schrijft TechBuffalo, die een foto van het bericht op zijn site plaatste.

Hoe zo? Wie Telefoonabonnement.nl of andere techsites regelmatig bezoekt zal gegarandeerd hebben meegekregen dat de Samsung Galaxy Note 7 allesbehalve veilig is om te gebruiken. Direct na de levering van de eerste exemplaren in onder meer de VS, Zuid-Korea en Taiwan, klaagden tientallen gebruikers dat hun toestel spontaan in brand was gevlogen. Een defecte batterij bleek hier aan ten grondslag te liggen.

Ook de tweede batch Galaxy Note 7’s bleek licht ontvlambaar te zijn. Samsung zag geen andere optie dan ook deze toestellen terug te roepen. “Consumentenveiligheid staat op plaats 1 tot en met 10” zoals Menno van den Berg, directeur van Samsung Benelux, tegen de verschillende nieuwsomroepen heeft gezegd. Tevens heeft de Zuid-Koreaanse smartphonemaker besloten om de productie en verkoop van de Galaxy Note 7 geheel te stoppen. Daarnaast worden alle ingezamelde exemplaren vernietigd.

Samsung Galaxy S7 veilig push-bericht

Samsung Galaxy S7

Wat heeft dit alles te maken met de Samsung Galaxy S7, het vlaggenschip dat Samsung in februari van dit jaar lanceerde? Waarom krijgen mensen die deze smartphone bezitten het bericht dat hun toestel veilig is om te gebruiken? Dat heeft niet alleen met de voorgeschiedenis van de Galaxy Note 7 te maken, maar tevens met de naam.

Vóór de lancering van het nieuwste vlaggenschip speculeerden de media er lustig op los wat de naam van het toptoestel zou worden. Zijn voorganger was de Samsung Galaxy Note 5, zodoende lag de naam Samsung Galaxy Note 6 dus voor de hand. Uiteindelijk besloot Samsung om de Note 6 over te slaan en direct de overstap naar de Note 7 te maken. Op deze manier wilde het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf mogelijke verwarring bij consumenten voorkomen.

Galaxy S7 vs Note 7

‘Welke verwarring?’, zo vraag je je misschien af. In februari zagen de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge het levenslicht. Door een Galaxy Note 6 op de markt te brengen zouden consumenten wellicht het idee kunnen krijgen dat dit het toestel van vorig jaar is. Daarom kreeg het nieuwste vlaggenschip dezelfde serienummer als zijn voorganger, de Galaxy S7. Zo staat als een paal boven water dat de Galaxy S7 en Galaxy Note 7 in hetzelfde jaar zijn gelanceerd.

Hoewel de gelijkenis van de namen Galaxy S7 en Galaxy Note 7 duidelijkheid geeft over de lanceringsdatum, wekt het mogelijk verwarring bij sommige consumenten welk toestel nu veilig is om te gebruiken en welke niet. Mensen die niet voortdurend het laatste smartphonenieuws meekrijgen en op de voet volgen zoals wij, kunnen door de recente berichtgeving over Samsung mogelijk beide toestellen met elkaar verwarren. En een deel van de consumenten kent gegarandeerd het verschil niet eens tussen de Galaxy S7 en Galaxy Note 7.

Om voor eens en altijd duidelijk te verschaffen heeft Samsung het bovenstaande push-bericht de deur uitgedaan. Het is niet bekend of mensen met een Samsung Galaxy S7 Edge hetzelfde bericht hebben gekregen.

Heb jij van Samsung het bericht gekregen dat het veilig is om de Samsung Galaxy S7 te gebruiken?

Productie

Nu de productie en verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 volledig is gestaakt, heeft Samsung geen nieuw vlaggenschip om te verkopen in het vierde kwartaal. Door de vele feestdagen en kortingsactie die in deze periode vallen, slaan consumenten massaal aan het kopen. Om hen toch een optie te bieden, heeft de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent besloten om de productie van de Samsung Galaxy S7 op te voeren.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding