Samsung Galaxy S7 is zeer slecht zelf te repareren

Samsung Galaxy S7 is zeer slecht zelf te repareren

Samen met zijn broer de S7 Edge zet de Galaxy S7 de trend van moeilijk te repareren smartphones voort. iFixit geeft Samsung’s nieuwe vlaggenschip een 3/10 score voor repareerbaarheid.

Waarom krijgt de Samsung Galaxy S7 een 3?

  • Veel componenten zijn modulair en kunnen onafhankelijk worden vervangen;
  • Anders dan bij de S6 Edge; batterij kan worden verwijderd zonder eerst het moederbord;
  • Bij het vervangen van de USB-poort moet het scherm worden verwijderd;
  • Voor-en achterkant glas geeft een grote kans op breken door de sterke lijm;
  • Glas vervangen zonder het scherm te vernietigen is waarschijnlijk onmogelijk.

Smartphone Zelf Repareren

Steeds meer mensen vervangen zelf onderdelen aan hun telefoon of kennen iemand die dit kan. Vanwege de hoge prijs van een schermreparatie, kan zelf repareren een zeer aantrekkelijk alternatief zijn. iFixit is een op wiki gebaseerde site waar je kunt leren hoe je bijna alles kan ‘fixen’ en speelt zo in op de trend van zelf ‘fixen’.

Samsung Galaxy S7 Ontleed

Zoals je verwachten is de Galaxy S7 dicht gelijmd. Het toestel is met rubber afgewerkt rondom de hoofdtelefoonaansluiting, microfoon en luidsprekers om IP68 water weerstand te bieden. Zelfs met de juiste gereedschap is het dus een helse klus alleen al om de batterij te verwijderen. Heb je eindelijk de achterkant losgekregen, dan zie je een glad oppervlak maar geen batterij. Pas na verwijderen van die laag laat de batterij zich zien.

Gevoelige componenten lastig te vervangen

Sommige componenten zijn erg moeilijk te vervangen als gevolg van de wijze waarop de kabels gewikkeld zijn rond het achterframe van het scherm. Het zijn ook nog eens component die gevoelig zijn voor falen, zoals de USB-poort. Ter vervanging zou eventueel schade aan het scherm bijna niet te voorkomen zijn. Bovendien zegt iFixit dat het “waarschijnlijk onmogelijk” is om een gebarsten scherm te vervangen zonder het te vernietigen als gevolg van de gebruikte lijm.

Over het algemeen krijgt de Samsung Galaxy S7 een lagere repareerbaarheid rating dan zijn voorganger van vorig jaar, de Galaxy S6.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding
Apple telefoons
Samsung telefoons
Huawei telefoons
Sony telefoons
LG telefoons
Nokia telefoons
Honor telefoons
Alle mobiele telefoons