‘Samsung Galaxy S7 Plus krijgt 6 inch scherm’

‘Samsung Galaxy S7 Plus krijgt 6 inch scherm’

De geruchten spreken al langer over meerdere versies van de Galaxy S7, waar er vaak vanuit werd gegaan dat dit om een 5,2 inch toestel (de ‘normale’ Galaxy S7) en een 5,7 inch toestel (de Galaxy S7 Edge (Plus)) ging. Nu wordt er echter ook gesproken over een 6 inch toestel, dat onder de noemer van Galaxy S7 Plus door het leven gaat.

Galaxy S7 Plus render

GSMArena meldt dit op basis van verkregen renders, die het heeft gekregen van een accessoire fabrikant. Zo zou de normale Galaxy S7 een afmeting krijgen van 143.37 x 70.8 x 6.94 mm, wat vrijwel gelijk is aan het formaat van de Galaxy S6. Het tweede toestel zal 163.32 x 82.01 x 7.82 mm als afmetingen krijgen, wat overeenkomt met bijvoorbeeld de Galaxy Mega 2. Dat zou dus kunnen betekenen dat het hier om een 6 inch toestel gaat.

Het design van de S7 zou niet heel erg veel verschillen ten opzichte van de S6. We hoeven dus geen verandering te verwachten zoals tussen de Galaxy S5 en de Galaxy S6. Uit de renders zou ook blijken dat Samsung inderdaad de microSD kaart terug laat keren in de telefoon, iets wat bij de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge (Plus) niet mogelijk is.

galaxys7-render

Mocht Samsung inderdaad een nieuw toestel uitbrengen met een 6 inch scherm, dan is dat toch opvallend. Aangezien het om de Galaxy S7 gaat, kan je immers wel verwachten dat het een high-end toestel wordt. En een high-end toestel met een groot (5,5+ inch) heeft Samsung al, in de vorm van de Galaxy Note serie en de Galaxy S6 Edge Plus. Met een phablet versie van de Galaxy S7 in het begin van het jaar uitbrengen, lijkt Samsung zich misschien zelf pijn te kunnen doen.

Samsung Galaxy S7

Hoe dan ook, van Samsung wordt verwacht dat ze aan het begin van volgend jaar de nieuwe Galaxy S7 (serie) aan gaan kondigen. Hoe erg dit aan het begin van het jaar wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Eerdere geruchten hadden het over een aankondiging in januari, maar een aankondiging tijdens het MWC in Barcelona lijkt ook voor de hand te liggen.

Wat betreft de specificaties kunnen we ons in ieder geval voorbereiden op een interessant toestel. Er wordt gesproken over een Exynos 8 of Snapdragon 820 processor, 4 GB RAM, 20 megapixel camera, USB-C aansluiting en Android 6.0 Marshmallow. Dat alles voor een prijs die wellicht lager zal liggen dan de introductieprijs van de Galaxy S6.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones