‘Galaxy S8 wordt eerste toestel met Bluetooth 5’

‘Galaxy S8 wordt eerste toestel met Bluetooth 5’

De eerste smartphones met Bluetooth 5 worden in de eerste helft van 2017 verwacht. Je mag één keer raden welk vlaggenschip straks over deze draadloze verbindingstechnologie beschikt. Precies, de Samsung Galaxy S8. Sterker nog, dit wordt de allereerste smartphone die hiermee wordt uitgerust.

Dat schrijft het doorgaans goedgeïnformeerde SamMobile.

Half juni werd Bluetooth 5 –voor het eerst een versie zonder de toevoeging .0, maar gewoon Bluetooth 5– door de belangenorganisatie Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG) uit de doeken gedaan. Het bereik van de nieuwe versie is vier keer zo groot als zijn voorganger, twee keer zo snel en de uitzendcapaciteit is met 800% toegenomen. Dat maakt hem uitermate geschikt voor IoT-toepassingen, maar ook voor mobiele apparaten smartphones.

Bij de introductie van de nieuwe Bluetoothstandaard werd geroepen dat de eerste telefoons met deze nieuwe techniek begin 2017 worden verwacht. Deze voorspelling blijkt helemaal accuraat, mits SamMobile het bij het juiste eind heeft. De eerste smartphone die Bluetooth 5 krijgt, is het nieuwste vlaggenschip van Samsung: de Samsung Galaxy S8.

Specificaties Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 krijgen we waarschijnlijk pas over drie of vier maanden te zien, maar er wordt nu al volop gespeculeerd over de specificaties. Zo verschijnt het aanstaande toptoestel naar verluidt in twee uitvoeringen, net als bij zijn voorgangers de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Met één groot verschil: de Zuid-Koreaanse smartphonemaker zou geen plannen hebben om een variant met plat scherm uit te brengen. Analisten hebben keuze ernstig in twijfel getrokken, omdat niet iedereen even goed met de edges overweg kan. Bovendien betwijfelen ze of er vanuit de markt voldoende vraag is naar gebogen schermranden.

De Galaxy S8 krijgt net als zijn voorganger wellicht een AMOLED-scherm met een Quad HD-resolutie. Over het schermformaat horen we verschillende geluiden. De ene bron heeft het over een 5.1 en 5.5 inch scherm –net als de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge– de ander spreekt over een 5.7 en 6.2 inch scherm. Waar ze het wel over eens zijn is dat Samsung niet materialen aanwendt om het scherm nog energiezuiniger te maken. Tevens krijgt het vlaggenschip een optische vingerafdruksensor die onder het scherm is verwerkt in plaats van een fysieke knop.

Onder de motorkap vinden we, afhankelijk van de markt, een Qualcomm Snapdragon 835 of Exynos 9 processor, Mali-G71 GPU, 6GB werkgeheugen en mogelijk 256GB aan intern geheugen. In dat geval is uitbreiden met microSD-kaart overbodig, maar deze feature blijft mogelijk wel aanwezig voor modellen met minder opslagcapaciteit. De front-facing camera krijgt wellicht autofocus om nog mooiere selfies te maken. Ook zou Samsung een dual-camerasysteem laten varen ten gunste van een enkele cameralens.

Verder krijgt het aanstaande vlaggenschip van Samsung mogelijk een USB Type-C aansluiting. Hierdoor vindt dataoverdracht niet alleen sneller plaats, maar kan ook de nieuwste snellaadtechnologie in het toptoestel verwerkt worden. Ook zou je deze poort moeten gebruiken om naar je favoriete muziek te luisteren. De Zuid-Koreanen laten volgens het geruchtencircuit de 3.5mm audio jack weg. Dit zagen we al eerder bij de iPhone 7 en Motorola Moto Z.

Beschikbaarheid

Het gerucht gaat dat Samsung er naar streeft het vlaggenschip in maart te lanceren, maar dat de introductie mogelijk wordt uitgesteld naar april. Voor de fabrikant staat er namelijk veel op het spel: de Samsung Galaxy S8 is het eerste toptoestel sinds de teloorgang van de Samsung Galaxy Note 7. Het bedrijf zal niets aan het toeval overlaten en alles op alles zetten om een degelijk en veilig product op de markt te brengen. Over het prijskaartje hebben we nog altijd niets gehoord.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones