Samsung Galaxy S8 gebruikers melden schermproblemen

Samsung Galaxy S8 gebruikers melden schermproblemen

Diverse Samsung Galaxy S8 (Plus) gebruikers ondervinden een gek probleem. Hun beeldscherm blijft permanent opnieuw verlichten waardoor de accuduur behoorlijk beperkt wordt. Een definitieve oplossing is niet voorhanden, alhoewel enkele gebruikers wel succes ondervinden met een handmatige oplossing.

Samsung Galaxy S8 (Plus) gebruikers ervaren problemen met beeldschermen die niet normaal afsluiten. Hierdoor blijft het scherm permanent belicht wat natuurlijk zijn uitwerking heeft op de batterij. De accuduur gaat immers drastisch achteruit. Het probleem lijkt zich sinds ongeveer vier dagen af te spelen, getuige de reacties op diverse fora waaronder Reddit. Samsung zelf heeft nog niet op het probleem gereageerd. Naast de Samsung Galaxy S8 (Plus) lijken ook enkele Note 8 exemplaren hinder te ondervinden.

‘Beeldscherm blijft verlicht’

Wanneer gebruikers hun beeldscherm vergrendelen door middel van de fysieke knop aan de zijkant, wordt het beeldscherm zwart en wordt het vergrendelingsscherm getoond. Daarna blijft het verlicht gedurende zo’n tien seconden, waarna het gehele proces zichzelf weer herhaalt. Hierdoor blijft het beeldscherm, de grootste energieslurper van een telefoon, vrijwel permanent belicht. Uiteraard doet dit de resterende accuduur weinig goeds. Het maakt niet uit of je een (officiële) Flip Case gebruikt, of niet.

Enkele gedupeerden menen een oplossing voor het probleem te hebben gevonden. Wat je echter zou kunnen proberen is de cache partitie handmatig te legen. Dit doe je door op te starten in veilige modus, en in het volgende menu bovenstaande optie te selecteren. De oplossing werkt echter niet voor iedereen, zo lezen we onder meer op Reddit. De oorzaak van het probleem is nog niet bekend. Samsung zelf dient het probleem overigens ook nog te erkennen. Vermoedelijk volgt echter spoedig een software-update waarmee bovenstaand probleem tot het verleden behoort.

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 (Plus) werd in maart 2017 uit de doeken gedaan tijdens een groots opgezet persevenement in Londen. Het is de eerste telefoon van de Zuid-Koreanen met een zogenoemd edge-to-edge display. Hierbij beslaat het beeldscherm vrijwel de gehele voorzijde. Zodoende heb je meer ruimte voor de weergave van apps, films en games. Dankzij de haarscherpe resolutie in combinatie met het goede beeldscherm wordt media consumeren bovendien zeer plezierig.

Onder de motorkap wordt de krachtpatser aangestuurd door een Exynos 8895 chipset in combinatie met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. De 12.2 megapixelcamera aan de achterzijde schiet bovendien fraaie plaatjes. Zodoende is de Samsung Galaxy S8 nog steeds een fraai vlaggenschip met daarnaast een scherpe adviesprijs. Voor zo’n 599 euro tik je het toestel namelijk al op de kop.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones