‘Samsung Galaxy S8 krijgt geen Harman-technologie’

‘Samsung Galaxy S8 krijgt geen Harman-technologie’

De Samsung Galaxy S-reeks krijgt in de toekomst de audio-technologie van Harman, maar dat zal niet bij het eerstvolgende vlaggenschip het geval zijn. Pas vanaf 2018 worden de vlaggenschepen van de Zuid-Koreaanse smartphonemaker hiermee uitgerust. De Samsung Galaxy S8 moet het dus nog zonder doen.

Dat zegt Park Jong-hwan, het hoofd van Samsungs automotive afdeling, op een persconferentie in Seoul, zo meldt de Zuid-Koreaanse krant The Investor.

Vorige week legde Samsung nog een bedrag van 8 miljard dollar op tafel om Harman over te nemen. We kennen het bedrijf onder meer van Harman Kardon. Speakers met deze audio-technologie vinden we in het duurdere segment. Maar Harman is ook actief in de autowereld en dat is precies de reden waarom Samsung zo diep in de buidel heeft getast. Samsung heeft vooralsnog geen plannen om zelf auto’s te maken, maar wel om de auto’s van de toekomst uit te rusten met Internet-of-Things (IoT) oplossingen.

Dat is niet de enige reden waarom Samsung haar zinnen had gezet op Harman. De Zuid-Koreanen willen de audio-techniek van het bedrijf integreren in haar eigen smartphones. Park Jong-hwan zei op een persconferentie dat zijn bedrijf de technologie in toekomstige generaties van haar vlaggenschepen wil verwerken. “De eerste modellen kunnen al in 2018 verschijnen”, zo zei de topman. Daarmee bevestigt hij de Samsung Galaxy S8 niet op de geluidstechnologie van Harman hoeft te rekenen.

Specificaties Samsung Galaxy S8

Geruchten over de specificaties van de Samsung Galaxy S8 gaan al een tijdje de ronde op internet. Het vlaggenschip verschijnt naar verluidt in twee formaten, namelijk in 5.1 inch en 5.5 inch. De eerste uitvoering krijgt mogelijk een display met 2K-resolutie, de tweede een 4K-resolutie. Wel krijgen ze allebei een AMOLED-scherm. De thuisknop zou in het scherm verwerkt worden.

Onder de motorkap vinden we Samsung Exynos 8895 of Qualcomm Snapdragon 830 processor. Daarnaast zou de Zuid-Koreaanse telefoonmaker gekozen hebben voor een nieuwe, krachtige grafische processor: de Mali-G71 GPU. Deze zagen we onlangs nog voorbijkomen in de Huawei Mate 9. Tot slot horen we geluiden over een dual-camerasysteem, geïntegreerde irisscanner en Bixby, een persoonlijke assistent die werkt met kunstmatige intelligentie.

Aanvankelijk zou de Samsung Galaxy S8 vlak voor het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona gepresenteerd worden. Volgens de laatste berichten wordt de lancering op de lange baan geschoven. Nu wordt april als de introductiedatum genoemd.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones