Samsung Galaxy S8 kampt met audioprobleem

Samsung Galaxy S8 kampt met audioprobleem

Een aantal eigenaren van de Samsung Galaxy S8 laten van zich horen op het Amerikaanse forum van Samsung. Ze klagen dat de audio uit de speakers van tijd tot tijd niet goed te horen is. Als ze hun koptelefoon aansluiten lijkt er niets aan de hand.

Problemen, problemen en nog eens problemen

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn pas een aantal weken verkrijgbaar in ons land. De eerste recensies zijn zeer lovend over de nieuwste vlaggenschepen van de Zuid-Koreanen, maar her en der horen we ook kritische geluiden over een aantal kinderziektes. Zo hoorden we de afgelopen tijd dat sommige gebruikers last hebben van een rode gloed over het scherm. Samsung ontkende dat er sprake was van een hardwareprobleem, maar besloot desondanks toch om een patch uit te rollen om het euvel te verhelpen. Ook zagen we verhalen voorbijkomen over vlaggenschepen die spontaan opnieuw opstartten, ook wel een boot-loop genoemd. Het plaatsen van een microSD-kaart zou de boosdoener zijn. Problemen met de Device Quality Agent (DQA) zagen we eveneens voorbijkomen. Deze zorgt ervoor dat de WiFi-verbinding stabiel is. Sommigen kregen iedere paar minuten een melding dat dit achtergrondproces was gestopt. Met een update verhielp Samsung dit probleem.

Daar houdt het drama voor Samsung nog niet op. Begin deze maand klaagde iemand dat hij last had van dode pixels op zijn scherm. Dit zou te wijten zijn aan het feit dat Samsung de thuisknop in het scherm heeft verwerkt in plaats van een fysieke knop gebruikt. De fabrikant reageerde hierop door te zeggen dat de kans op een zogeheten ingebrand scherm minimaal is en het geen klachten van andere gebruikers hierover heeft ontvangen. En tot slot zagen we het verhaal voorbijkomen van een Amerikaanse verzekeraar die de Galaxy S8 ‘het meest kwetsbare vlaggenschip ooit’ noemde. En repareren is alles behalve goedkoop.

Audio

Vandaag horen we dat Samsung mogelijk weer in de nesten zit. Sommige gebruikers klagen namelijk dat ze last hebben van audioproblemen. Het ene moment luisteren ze naar hun favoriete muziek, bekijken ze video’s of zijn ze aan het gamen en geven de speakers er de brui aan. Zodra ze hun koptelefoon aansluiten is er ineens niets meer aan de hand.

Of het mogelijk een hard- of softwareprobleem is, is niet duidelijk op dit moment. Een enkeling schrijft dat het geluidsverlies tijdelijk ophoudt zodra ze op hun toestel tikken of deze heen en weer schudden. Dat zou op een los contactje in de telefoon kunnen duiden. Anderen wijten het aan een softwareprobleem. Sommigen hebben naar eigen zeggen bij Samsung aangeklopt en om een vervangend model gevraagd. Samsung zou ze echter de deur hebben gewezen, omdat het hardwareprobleem is en het toestel zodoende niet in aanmerking komt voor vervanging.

Tot op heden heeft Samsung nog niet gereageerd op de klachten.

Specificaties Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 heeft een 5.8 inch Infinity Display met WQHD+-resolutie van 2960 bij 1440 pixels en Corning Gorilla Glass 5. De Europese variant wordt aangedreven door een 2.3 GHz krachtige Exynos 8895 processor, de Amerikaanse uitvoering komt met Qualcomm Snapdragon 835. Samsung heeft het vlaggenschip uitgerust met 4 GB werkgeheugen en 64 GB uitbreidbaar geheugen.

De 12 megapixel Dual Pixel camera is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), Smart Autofocus, optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flitser. De selfiecamera heeft een resolutie van 8 megapixels. Samsung heeft sterk ingezet op beveiliging. Zo beschik je over een vingerafdrukscanner, irisscanner, gezichtsherkenningstechnologie, Samsung Knox en Secure Folder (Veilige Map). Verder is Galaxy S8 uitgerust met 3000 mAh batterij en Bluetooth 5 en is hij IP68 gecertificeerd. Uiteraard draait hij op de nieuwste Android-versie: Android Nougat.

De Samsung Galaxy S8 Plus heeft dezelfde specificaties, maar heeft een iets groter scherm (6.2 inch) en grotere 3500 mAh batterij.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones