Samsung Galaxy S8 (Plus) krijgt grote update

Samsung Galaxy S8 (Plus) krijgt grote update

De Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn nog maar net twee maanden oud. In die tijd heeft Samsung al diverse updates uitgerold voor de vlaggenschepen. Ditmaal rolt de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant een update uit die connectiviteits- en stabliteitsproblemen moet verhelpen. Waarschuwing vooraf: het is geen kleine update.

Kinderziektes en updates

Sinds de lancering van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus heeft Samsung diverse malen een update uitgerold. De vlaggenschepen kampen dan ook met de nodige kinderziektes. Het begon allemaal met een rode gloed over het scherm. Volgens Samsung was er niets aan de hand en had de rode gloed te maken met het AMOLED-scherm. Gebruikers kunnen bij de kleurinstellingen handmatig aanpassingen maken. Om gedupeerden niet tegen het hoofd te stoten, besloot Samsung om een patch uit te rollen die het probleem voor hen oploste.

Helaas zijn niet alle problemen zo eenvoudig op te lossen als hierboven. Even later hoorden we geluiden over een boot-loopprobleem. Voor zover bekend is hier nog altijd geen oplossing voor gevonden. Een telefoon kan dan niet opstarten en blijft dat net zo lang proberen totdat het wel lukt. Of de batterij leeg is. Vervolgens doken er verhalen op over de Device Quality Agent. Deze zorgt ervoor dat de WiFi-verbinding stabiel is. Sommigen kregen iedere paar minuten een melding dat dit achtergrondproces was gestopt. Ook dit probleem wist Samsung op te lossen met een software-update. Tot slot hebben we berichten gelezen over ‘dode pixels’ op het scherm en audioproblemen. Mocht je daar last van hebben, dan kun je beter teruggaan naar de winkel waar je het toestel hebt gekocht en een beroep doen op de garantieregeling.

Nieuwe update in aantocht

Samsung heeft nog een update voor ons in petto. Deze wordt momenteel uitgerold in de Verenigde Arabische Emiraten, zo blijkt uit bijdragen op het ontwikkelaarsforum XDA Developers. Zoals gebruikelijk wordt deze in fases uitgerold. Dat betekent dat ons land waarschijnlijk binnenkort aan de beurt is om de update te ontvangen.

Wat zit er allemaal in? Laten we beginnen met de bestandsgrootte. Het totale installatiepakket is maar liefst 614 MB groot. Dat is fors voor een incrementele update: vaak zijn deze slechts enkele tientallen MB’s groot. Volgens de changelog verbetert de patch de connectiviteit en stabiliteit van de Bluetooth-verbinding. Ook de stabiliteit van de microSD-kaart is aangepakt en geoptimaliseerd. Mogelijk worden ook nog andere bugs geplet met de update, maar daarover zegt het logboek niets.

Specificaties Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is het eerste toestel van de Koreanen met een 5.8 inch Infinity Display. Dit voorkantdekkende scherm komt met een schermresolutie van 2960 bij 1440 pixels (2960 bij 1440 pixels) en Corning Gorilla Glass 5. Onder de motorkap vinden we de Exynos 8895, een octa-core processor die ontwikkeld is door niemand minder dan Samsung zelf. Deze kan topsnelheden behalen tot wel 2.3 GHz. De Amerikaanse uitvoering van het vlaggenschip heeft een Qualcomm Snapdragon 835. De processor wordt aangevuld met Mali-G71 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB uitbreidbaar geheugen.

De 12 megapixel Dual Pixel camera is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), Smart Autofocus, optische beeldstabilisatie (OIS) en LED-flitser. Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera. Tevens komt het vlaggenschip met tal van beveiligingsopties. Zo is hij uitgerust met een vingerafdrukscanner aan de achterkant, irisscanner, gezichtsherkenningstechnologie, Samsung Knox en Secure Folder (Veilige Map). De accucapaciteit blijft met zijn vermogen van 3000 mAh enigszins achter op de concurrentie. Tot slot komt het toestel met Bluetooth 5, IP68 certificering en de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem: Android Nougat.

De Samsung Galaxy S8 Plus heeft dezelfde specificaties, met twee kleine verschillen. Ten eerste is het scherm iets groter (6.2 inch) en ten tweede heeft de accu meer vermogen (3500 mAh). Als je de Galaxy S8 los koopt, moet je 799 euro op tafel leggen. Zijn grotere broer is honderd euro duurder en kost 899 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones