Samsung Galaxy S8 Plus met dual-sim in aantocht

Samsung Galaxy S8 Plus met dual-sim in aantocht

Goed nieuws: de Samsung Galaxy S8 Plus met dual-simondersteuning komt naar Nederland. Dat wil zeggen, een Nederlandse supportpagina is sinds kort live waarin het vlaggenschip bij naam en toenaam wordt genoemd. Wanneer hij echter bij ons in de schappen belandt is onbekend.

Dat schrijven onze collega’s van Androidworld, die werden getipt door een fanatieke lezer die op de ondersteuningspagina van Samsung stuitte.

Dual-simondersteuning is een feature die we steeds vaker aantreffen op smartphones. De allerduurste exemplaren hebben echter soms de neiging om deze mogelijkheid achterwege te laten. Ergens is dat wel te begrijpen: fabrikanten lopen dan het risico dat ze zichzelf in de vingers snijden doordat ze minder toestellen verkopen. Samsung neemt dit risico voor lief en brengt haar duurste vlaggenschip, de Samsung Galaxy S8 Plus, met dual-simfunctionaliteit naar Nederland. Deze gaat straks door het leven als de Samsung Galaxy S8 Plus Duos, of kortweg SM-G955FD.

In het buitenland is de Galaxy S8 Plus met dual-simondersteuning al enige tijd verkrijgbaar. Zo wordt hij in onder meer Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk verkocht. Daar gaat hij met forse verkoopprijzen gepaard die boven de duizend euro uitvallen. Welk prijskaartje de Zuid-Koreaanse smartphonemaker in ons land aan het toestel hangt, is onbekend. Dat geldt ook voor de vraag wanneer we het toestel bij ons kunnen verwachten.

Specificaties Samsung Galaxy S8 Plus

De Samsung Galaxy S8 Plus is momenteel het grootste vlaggenschip in de collectie van Samsung. Het vlaggenschip heeft een Super AMOLED-display dat maar liefst 6.2 inch groot is. Door zijn Infinity Display heeft het toestel een WQHD+ resolutie van 2960 bij 1440 pixels en een beeldverhouding van 18,5:9. Onder de motorkap van de Europese variant treffen we de Exynos 8895 octa-core processor in combinatie met Mali-G71 GPU, 4 GB werkgeheugen en 64 GB uitbreidbaar geheugen. In tegenstelling tot verschillende concurrenten vertrouwt Samsung nog altijd op één cameralens. Deze 12 megapixel Dual Pixel camera beschikt over opties als optische beeldstabilisatie, PDAF, Smart Autofocus en LED-flitser. Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera.

Samsung heeft veel tijd en energie gestoken in het veiligheidsaspect. Naast pincode en vingerafdruksensor kun je het vlaggenschip tevens ontgendelen met de irisscanner, gezichtsherkenningstechnologie en Samsung Knox. Met Secure Folder (Veilige Map) zijn bestanden in deze map extra goed beveiligd en dus ook niet zomaar te openen of verwijderen. De accucapaciteit bedraagt 3500 mAh. Net als zijn voorgangers, de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge, is de Galaxy S8 IP68 gecertificeerd. Dat betekent dat je hem langere tijd kopje onder kunt dompelen zonder dat hij direct kapot is. Tot slot komt het vlaggenschip met Bluetooth 5, Samsungs digitale assistent Bixby en de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem: Android Nougat.

De Samsung Galaxy S8 Plus kostte aanvankelijk 899 euro. Inmiddels heeft Samsung de adviesprijs van het toestel verlaagd naar 799 euro. Mogelijk gaat de Galaxy S8 Plus Duos eveneens 899 euro kosten, maar dat is nog niet officieel bevestigd door de fabrikant. Zodra we daar meer over horen lees je dat uiteraard hier op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding