‘Samsung Galaxy S8 verschijnt in twee maten’

‘Samsung Galaxy S8 verschijnt in twee maten’

We krijgen de Samsung Galaxy S8 naar verluidt pas eind februari te zien, maar toch horen we met regelmaat allerlei geluiden over het aanstaande vlaggenschip. Volgens de laatste berichten zou het toptoestel in twee verschillende schermformaten verschijnen: 5.1 inch en 5.5 inch. Ook de schermresolutie tussen beide uitvoeringen loopt uiteen.

Dat wordt gefluisterd op het Chinese sociale netwerk Weibo, zo schrijft onder meer SamMobile.

Volgens de geruchten heeft de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent plannen om de Samsung Galaxy S8 in twee varianten op de markt te brengen. De ene uitvoering heeft een beelddiagonaal van 5.1 inch, de ander krijgt een schermformaat van 5.5 inch.

Maar dat is niet het enige verschil tussen beide exemplaren. De grootste uitvoering krijgt naar verluidt een 4K-display met een resolutie van 2160 bij 3840 pixels. Het 5.1 inch instapmodel moet daarentegen genoegen nemen met 2K-display. Beide toestellen krijgen volgens de geruchten een Super AMOLED-scherm, een verhaal dat we al eerder hebben gehoord.

Specificaties Samsung Galaxy S8

Hoewel de lancering van de Samsung Galaxy S8 nog even op zich laat wachten, hebben we de afgelopen weken al vele verhalen gehoord over het nog te verschijnen vlaggenschip. Afgezien van het schermformaat krijgt hij mogelijk een edge-to-edge Super AMOLED-scherm. Dat houdt in dat hij zonder randen of bezels rondom het scherm door het leven gaat. Dat betekent dat de Home-knop hiervoor moet wijken. De vingerafdrukscanner wordt niet naar de achterkant verplaatst, maar in het display geïntegreerd.

Door welke processor de Galaxy S8 wordt aangedreven is afhankelijk van de markt. In sommige landen, waaronder wellicht Nederland, krijgt het vlaggenschip een Exynos 8895 octa-core processor. Deze chipset die in eigen huis is ontwikkeld heeft volgens het geruchtencircuit een kloksnelheid van 3.0GHz en 70% meer rekenkracht dan zijn voorganger om bijvoorbeeld 4K-beelden te verwerken en zich beter te wapenen tegen VR-applicaties. Op andere markten zoals de VS krijgt het toestel mogelijk een Qualcomm Snapdragon 830. Details over deze CPU zijn nog niet bekend.

Naast een krachtigere processor zou de Samsung Galaxy S8 ook een nieuwe grafische chip krijgen: de Mali-G71. De GPU van Qualcomm zou twee keer zo krachtig zijn in het verwerken van beelden dan het huidige topmodel: de Mali-T880.

Beschikbaarheid

Volgens een gelekte teaser wordt de Samsung Galaxy S8 de dag voordat het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona van start gaat gepresenteerd. Dat zou op zondag 26 februari 2017 zijn. Eerder hoorden we verhalen dat Samsung het vlaggenschip eerder uit de doeken wilde doen om zo het debacle van de Galaxy Note 7 achter zich te laten. Daar lijkt het dus niet op. Wellicht neemt de fabrikant alle tijd om het nieuwe toestel op de markt te brengen: een tweede debacle zoals met de Galaxy Note 7 kan het absoluut niet gebruiken. Volgens de geruchten zou dit veroorzaakt zijn doordat Samsung het toestel per se eerder wilde uitbrengen dan de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones