Samsung Galaxy S8 winnaar EISA awards

Samsung Galaxy S8 winnaar EISA awards

De Samsung Galaxy S8 is de grote winnaar van de zojuist gehouden EISA awards. Huawei wist echter de meeste overwinningen op zijn conto te schrijven en wederkeerde met maar liefst drie titels naar China.

Voor degenen die niet weten wat de EISA awards precies zijn leggen we het nog eventjes kort uit. EISA staat voor European Imagining en Sound Association. De organisatie bestaat uit een panel van experts uit de audio en visuele wereld. Ieder jaar kent het panel enkele prijzen toe aan de beste telefoons van die jaargang. Het zijn dus echte expert awards, en geen consumentenprijzen waar we het hier over hebben. Dit jaar behaalden de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus de prijs voor de allround beste smartphone. De jury loofde vooral het innovatieve Infinity Display, excellente camera en virtueel assistent Bixby. De Samsung Galaxy S8 (Plus) beschikt over een fors beeldscherm waarbij schermranden vrijwel compleet afwezig zijn. Dit noemt men Infinity Display.

Huawei behaalt drie awards

Het Chinese Huawei mag echter ook trots zijn op de geleverde prestaties. Het bedrijf weet namelijk maar liefst drie awards mee naar huis te nemen. De Honor 8 Pro ontving een onderscheiding voor de smartphone met de beste vormgeving. De Huawei P10 wist de award voor beste smartphone camera mee naar huis te nemen en de Huawei Watch 2 legde beslag op de award voor beste wearable. De Huawei Watch 2 is een zogenaamde smartwatch. Het apparaat kan onder meer je hartslag, aantal gelopen kilometers per dag en je temperatuur bijhouden. De Huawei P10 werd voornamelijk geroemd vanwege de samenwerking met de befaamde producent Leica. Al sinds jaar en dag werken Huawei en de fabrikant van optische instrumenten samen. En niet onverdienstelijk, zo blijkt.

Over de Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is hét Samsung vlaggenschip van 2017. Het toestel beschikt over een fraai vormgegeven uiterlijk dat is opgebouwd uit glas en metaal. De achter- en voorkant van glas, het frame van metaal. Het geheel vormt een solide indruk zonder lomp te worden of in te boeten op esthetische waarde. Bovenop het frame rust een 5.8 inch Super AMOLED-scherm. Dit display beschikt over een haarscherpe QHD-resolutie. Dankzij de vrijwel complete afwezigheid van schermranden lijkt het scherm bijna eeuwig door te lopen. Samsung noemt dit dan ook kenmerkend het Infinity Display. Onder de motorkap wordt de Galaxy S8 aangedreven door een Exynos 8895 processor. Deze octa-core processor zorgt er samen met 4 GB aan werkgeheugen voor dat je altijd een maximale snelheid tot je beschikking hebt. Dankzij de 12 megapixelcamera aan de achterkant maak je bovendien altijd indrukwekkende foto’s.

De Samsung Galaxy S8 is verkrijgbaar in diverse kleuren en haal je voor rond de 650 euro al in huis.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones