Samsung Galaxy Xcover 4 ligt in april in de winkels

Samsung Galaxy Xcover 4 ligt in april in de winkels

De Samsung Galaxy Cover 4 komt naar Nederland. Begin april ligt deze toughphone bij ons in de winkels. De adviesprijs bedraagt 249 euro.

Samsung was één van de aanwezigen op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. High-end vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus bleven jammer genoeg achterwege, maar het Zuid-Koreaanse technologie kwam niet met lege handen. Vanaf de Spaanse beursvloer onthulde de fabrikant de Samsung Galaxy Xcover 4. Daarmee heeft Samsung eindelijk een opvolger voor de inmiddels bijna twee jaar oude Samsung Galaxy Xcover 3.

Eind januari zagen we de Galaxy Xcover 4 voor het eerst voorbijkomen. Toen dook hij op in de database van de WiFi Alliance. In de daarop volgende weken lekten er meer en meer details over deze telefoon. Via een Duitstalig persbericht kondigde Samsung de Galaxy Xcover 4 officieel aan.

Of en wanneer hij naar Nederland zou komen, liet Samsung in het midden. Inmiddels laat de fabrikant weten dat hij begin april naar Europa komt. Daarnaast heeft Samsung het prijskaartje van deze toughphone bekendgemaakt: voor 249 euro haal je hem in huis. Dat is 10 euro minder dan Samsung aanvankelijk had aangekondigd.

Specificaties Samsung Galaxy Xcover 4

De Samsung Galaxy Xcover 4 is door zijn IP68 certificering volledig stof- en waterdicht. Als hij in een bak met water of beekje valt, hoef je niet bang te zijn voor vocht- en waterschade. Het toestel is vooral ook erg stevig en kan tegen een stootje doordat hij een stevig frame heeft. Tevens heeft hij de militaire standaard MIL-STD 810G gekregen. Dat houdt in dat hij zowel onder zeer warme als zeer koude omstandigheden trouw zijn werk blijft doen en dat hij bestand is tegen zout en zoet water, mist, zand, modder, vochtigheid, stof en flinke schokken.

Samsung Galaxy Xcover 4

Voorop heeft de Samsung Galaxy Xcover 4 een 4.99 inch TFT-scherm met een HD-resolutie van 720 bij 1280 pixels. Je kunt het display met je handschoenen aan bedienen. Dat is vrij uniek voor een smartphone: 99% van de smartphones die tegenwoordig wordt gelanceerd heeft een capacitief scherm. Dergelijke schermen kun je alleen met je blote vingers bedienen. De Galaxy Xcover 4 heeft geen capacitief, maar resistief scherm. Daarbij bestaat een scherm uit twee dunne geleidende lagen die van elkaar gescheiden worden door een luchtlaag. Zodra een voorwerp het scherm raakt, komen de twee geleidende lagen met elkaar in aanraking en wordt deze input geregistreerd.

Onder het scherm vinden we een 1.4 GHz krachtige quad-core processor van onbekende chipfabrikant. Het vermoeden bestaat dat dit de Exynos 7570 is. Deze bestaat namelijk uit vier Cortex-A53 kernen met een kloksnelheid van 1.4 GHz. Tevens gaat de CPU gepaard met Mali-T720 van ARM. De chipset wordt aangevuld met 2 GB werkgeheugen en 16 GB aan geheugen. De opslagcapaciteit kun je eventueel met microSD-kaart uitbreiden, al is niet bekend tot hoeveel precies. Achterop heeft Samsung een 13 megapixelcamera geplaatst. Selfies schiet je met een 5 megapixelcamera. De batterij heeft een accucapaciteit van 2800 mAh en kun je bovendien verwijderen. Je kunt hem dus op ieder moment vervangen door een nieuwe batterij als hij ineens leeg is. Tot slot komt de Galaxy Xcover 4 met drie fysieke knoppen onder het scherm, NFC-chip en Android 7.0 Nougat.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones