Samsung haalt GTA V Galaxy Note 7 mod video offline

Samsung haalt GTA V Galaxy Note 7 mod video offline

Begin deze maand verscheen er een hilarisch filmpje online. Hierin was te zien dat iemand de kleefbommen in GTA V had veranderd in de Samsung Galaxy Note 7. Samsung kon deze grap kennelijk niet waarderen en heeft de video offline laten halen.

Zowel de eerste lading van de Samsung Galaxy Note 7 als diens vervangers bleken niet veilig: ze konden spontaan ontploffen of letterlijk in rook of vlammen opgaan. Met de eerste batch bleek een defecte batterij de boosdoener, bij de tweede loopt momenteel een onderzoek naar de oorzaak. Voor Samsung waren de gebeurtenissen aanleiding om de productie- en verkoop van het vlaggenschip te staken.

In GTA V is het de bedoeling dat je missies uitvoert om verder in het spel te vorderen, maar je kunt je uiteraard ook op je eigen manier vermaken. Eén voorbeeld daarvan is door zogeheten mods te installeren. Naast onsterfelijkheid en oneindig veel wapens bestaan er ook mods om in de Death Star over de stad te vliegen, als vuurspuwende stier over straat te lopen, auto’s te schieten in plaats van kogels of als één van je favoriete superhelden te spelen, bijvoorbeeld als Iron Man, The Flash, Batman, The Hulk of Spider-Man.

Offline

Een onlangs verschenen mod verandert de sticky bomb in een Galaxy Note 7. Dus in plaats van een kleefbom op straat te gooien, smijt je met het vlaggenschip van Samsung. Deze mod heeft al tientallen, zo niet honderden hilarische video’s opgeleverd. De allereerste video die de mod demonstreerde is echter offline gehaald door niemand minder dan Samsung.

Kennelijk schoot de video in het verkeerde keelgat bij de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent. Het bedrijf heeft een klacht ingediend bij YouTube wegens copyrightinbreuk. Deze tool is al geruime tijd beschikbaar en stelt contenteigenaren in staat om een video te flaggen als ze zonder toestemming beeld- of geluidsmateriaal gebruiken (met uitzondering van fair use). Ze kunnen dan alle reclame-inkomsten reclameren, of eisen dat de video offline gehaald wordt. Samsung heeft voor de laatste optie gekozen.

Of de tool van YouTube hiervoor bedoeld is, is natuurlijk maar de vraag. Er is enkel iemand geweest die een gelijkenis van het vlaggenschip heeft nagemaakt en deze in de game heeft verwerkt om anderen te vermaken. En sowieso zet het weinig zoden aan de dijk. Deze video is weliswaar offline, maar als je bij YouTube een zoekopdracht invoert, verschijnen er tientallen video’s in de zoekresultaten waarin dezelfde mod wordt gedemonstreerd. Bovendien is het overduidelijk een parodie op de gebeurtenissen van de afgelopen weken. Persoonlijk denk ik dat Samsung met deze actie eerder de woede van de gaming community op zich haalt dan dat het daadwerkelijk iets oplost.

Hieronder heb ik een video opgenomen waarin de Galaxy Note 7 mod wordt gedemonstreerd. Bekijk hem snel voordat deze ook offline wordt gehaald door Samsung.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones