Samsung investeert het meest van iedereen

Samsung

Samsung investeerde afgelopen jaar liefst 44 miljard dollar, oftewel 36 miljard euro. Dit geld ging vooral naar de uitbreiding van productiefaciliteiten. Zodoende hoopt Samsung in te spelen op veranderende marktomstandigheden. Samsung laat de nummers 2 en 3 ver achter zich op de lijst. Zij besteedden respectievelijk 20 en 18 miljard euro.

Dat meldt The Wall Street Journal vandaag.

Samsung doet veel meer dan alleen telefoons maken. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is actief in vele takken van sport, waaronder de vervaardiging van huishoudelijke apparaten, Internet of Things-toepassingen (IoT), fabricage van wapens alsmede het maken van allerhande onderdelen. Om al deze balletjes ‘hoog te houden’, zijn investeringen vereist. Fikse ook, zo blijkt vandaag. Uit onderzoek van The Wall Street Journal (WSJ) kunnen we namelijk concluderen dat Samsung in 2017 het meest investeerde van alle beursgenoteerde bedrijven. We hebben het dan over alle bedrijven wereldwijd. Nu ben jij natuurlijk benieuwd naar het bedrag waar we over praten. Goed, ga er even voor zitten. In 2017 gaf Samsung namelijk maar liefst 44 miljard dollar – zo’n 36 miljard euro – uit aan investeringen.

Samsung Logo

Samsung investeert in productiefaciliteiten

Hiermee troeft het de nummers twee, Petrochina en Royal Dutch Shell, moeiteloos af. Deze partijen investeerden respectievelijk 20 en 18 miljard euro. Het geld van Samsung gaat vooral richting het uitbreiden van productiefaciliteiten. Zo zijn in 2017 weer meerdere fabrieken opgetuigd waarin onder andere halfgeleiders, beeldschermen en andere producten gefabriceerd worden. Wat veel mensen immers niet weten, is dat Samsung vele andere bedrijven voorziet van componenten. Zo is de Apple iPhone X uitgerust met een scherm dat, jawel, door Samsung geproduceerd is. Deze bedrijfsactiviteiten leggen de Zuid-Koreanen geen windeieren, zoals duidelijk moge zijn. Jaar op jaar blijkt dat het merendeel van de omzet en winst uit dergelijke deals voortkomt.

De markt veranderd, Samsung dus ook

Vooral de halfgeleiderbusiness is zeer lucratief. Halfgeleiders zijn cruciale componenten van processors. De processor op zijn beurt is weer hét cruciale onderdeel van vrijwel alle elektronische apparaten, waaronder computers en telefoons. De chip zorgt immers voor de rekenkracht, en dus hoe snel het apparaat in kwestie is. Analisten van WSJ voegen overigens nog toe dat zij de komende jaren een gestage groei voor Samsung voor ogen hebben. Onder meer de IoT-markt groeit explosief en daarvoor hebben bedrijven onderdelen nodig. Samsung is daarom momenteel druk bezig om de komende jaren aan deze vraag te voorzien. Samsung zelf probeert echter ook in deze markt voeten aan de grond te krijgen met eigen producten. Zo lanceerde het begin vorig jaar Bixby, de eigen virtueel assistent. Het is de bedoeling dat deze toepassing geïntegreerd wordt binnen alle Samsung elektronica.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones