Samsung komt met Facebook-smartphone

Facebook HomeHet vorige avontuur, met HTC, mislukte nog jammerlijk, maar Facebook-oprichter Mark Zückerberg lijkt het nu dan toch weer aan te durven om een smartphone uit te brengen. Deze week werden er namelijk voor de derde keer op rij gesprekken gevoerd tussen Facebook en smartphonefabrikant Samsung.

Vorig jaar introduceerde Facebook in samenwerking met HTC de HTC First. Een succes is het nooit geworden. Het toestel draaide op een stevig aangepaste Android-versie onder de naam Facebook Home. Door veel negatieve reacties en slechte verkoopcijfers besloten de twee opdrachtgevers het toestel na slechts twee maanden al weer uit de schapen te halen.

Samenwerking

Een ingewijde vertelt aan de Korea Times: “Facebook richt zich op het maken van een ecosysteem voor sociale netwerken. Daarvoor heeft het bedrijf een betrouwbare partner nodig voor het maken van hardware. Ik heb het gevoel dat Samsung de juiste partner is.”

Volgens de ingewijde heeft Zückerberg sinds vorig jaar juni al drie keer overleg gevoerd met Samsung-vicepresident Lee Jae-Yong. Deze keer zou er ook gesproken zijn over ‘toekomstige futuristische projecten’. Niet alleen de hoge heren van Samsung en Facebook waren aanwezig bij de bespreking, ook enkele medewerkers van het Samsung Open Innovation Center uit Silicon Valley zaten het overleg in Seoul bij. Ook Shin Jong-Kyun, leider van de smartphone-afdeling van Samsung, was bij het gesprek aanwezig.

Samsung en Facebook

Het is niet de eerste keer dat Samsung en Facebook samenwerken. Eerder integreerde de social mediawebsite Facebook Home ook al op de Samsung Galaxy S3, S4 en de Galaxy Note 2. Daarnaast werkt Samsung voor de productie van de virtual reality-bril Gear VR ook samen met Oculus Rift, het bedrijf dat onlangs is overgekocht door Facebook.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones