28 augustus 2014 door in Samsung.

samsungNaar verluidt laat Samsung nog dit jaar een frisse wind door haar telefooncollectie waaien. SamMobile meldde dat er maar liefst drie nieuwe Galaxy-toestellen op de markt komen, met een gedeeltelijke metalen behuizing.

Daarmee zijn de metalen body’s terug van weggeweest. Behalve het terugkerende metaal krijgt ook elk toestel een verbeterde frontcamera. Deze zal een een hogere resolutie hebben dan elk voorgaand Galaxy-toestel: 3,7 megapixels.

Een geheel nieuwe designrichting

De drie toestellen zouden het vervolg zijn van een geheel nieuwe Galaxy-reeks. Ze delen veel kenmerken met de Galaxy Alpha, die twee weken geleden is gepresenteerd. Bij de lancering van de Alpha gaf Samsung al aan een “geheel nieuwe designrichting in te slaan”. Het was dus meteen een aftrap.

Voorlopig kennen we het drietal telefoons als SM-A300, SM-A500 en SM-A700. Het eerstgenoemde toestel zal een resolutie krijgen van 540 bij 960 pixels, de laatste twee 720 bij 1280 pixels. Over de grootte van de schermen is nog onduidelijkheid.

Wanneer het Koreaanse bedrijf haar nieuwe speeltjes gaat presenteren, is nog niet bekend. Volgens SamMobile zou dat dit najaar zijn. Het zou binnenkort op de IFA-beurs kunnen gebeuren, die begin september in Berlijn gepland staat. Alleen, één ding: de lancering van de Galaxy Note 4 staat dan ook al gepland. En met een beetje geluk komt ook de nieuwe virtual reality-bril tevoorschijn.

De Galaxy Alpha

Wacht, Galaxy-wat? Mocht je het gemist hebben: twee weken geleden kwam een einde aan alle roddels en speculaties. Samsung presenteerde haar dunste toestel ooit: de Galaxy Alpha. Het toestel heeft een 4,7 inch beeldscherm met een resolutie van 1280×720 pixels en kan intern tot 32 GB aan bestanden opslaan. Verder is het uitgerust met een rijk aan specificaties, zoals een vingerafdrukscanner.

Ook in de camera van deze telefoon schiet Samsung niet tekort: aan de achterkant zit een 12-megapixelcamera en de frontcamera is 2,1 megapixel. Het toestel kan intern 32 GB aan bestanden bewaren, maar dan zit je meteen aan de max. Je kunt het niet uitbreiden. Het toestel heeft een adviesprijs van 599 euro meegekregen.

De nieuwe telefoons worden opgedeeld in verschillende prijscategorieën.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones