Samsung komt met vouwbare telefoon in 2018

Samsung komt met vouwbare telefoon in 2018

Ze hebben het er maar druk mee bij Samsung. Nog geen drie weken na de introductie van de Samsung Galaxy Note 8 kondigt het bedrijf namelijk alweer aan bezig te zijn met het volgende ambitieuze project. Het bedrijf is namelijk voornemens in 2018 een vouwbare telefoon op de markt te brengen. Deze zal verschijnen onder de Galaxy Note-paraplu.

Samsung staat sinds het begin van het smartphone tijdperk te boeken als een aanbieder van betrouwbare, goede en vernieuwende technologie. Zo was de fabrikant een van de eersten die aan de slag ging met het Android besturingssysteem en het zo groot maakte als dat het nu is. Ook was de fabrikant er vroeg bij qua vingerafdrukscanners en Galaxy Note-serie introduceerde een nieuw formaat telefoons: phablets. Het lijkt erop dat de Zuid-Koreanen een nieuwe innovatie aan dit indrukwekkende rijtje mogen gaan toevoegen. Volgens Dong-jin Koh, directeur van de mobiele tak van Samsung, gaat het bedrijf volgend jaar namelijk een vouwbare telefoon introduceren. Deze gaat volgens hem verschijnen onder de Galaxy Note paraplu van het bedrijf.

Geen details bekend

Over het hoe of wat is – uiteraard – nog een hoop onduidelijkheid. De Samsung prominent geeft in een interview met Bloomberg namelijk enkel aan dat men bezig is met de techniek, maar dat er nog diverse obstakels moeten worden overwonnen. Indien deze obstakels niet op tijd verholpen worden, zal de verschijningsdatum van het toestel verder opschuiven. Wel schetst Koh een globaal beeld van hoe het toestel moet gaan functioneren. Volgens hem krijgt de vouwbare telefoon een flexibel beeldscherm gemaakt van OLED. Dit scherm reikt tot over de randen heen waardoor het enigszins flexibel is. Bij het gedeelte waar het scherm moet inklappen, loopt men nog tegen blokkades op.

Niet de eerste keer

Hoe de vork dus precies in de steel zit, moet nog blijken. Het is overigens niet de eerste keer dat Samsung met opvouwbare telefoons wordt gelinkt. Al sinds 2012 circuleren er geruchten over. In 2012 toonde het bedrijf bijvoorbeeld het Youm prototype. Dit toestel verscheen tevens in een conceptvideo. Daarbij doet al jaren het gerucht dat Samsung diverse prototypen van dit model heeft gemaakt, maar nooit publiekelijk heeft verkocht. Koh zegt hier in het interview over dat men niet simpelweg een nieuwe technologie wenst toe te passen omwille van een primeur, maar daadwerkelijk toegevoegde waarde wil bieden. Het is echter wel een unicum dat Samsung publiekelijk over dit alles praat.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones