Samsung kondigt grootste smartphone aan tot nu toe

samsungSamsung heeft deze week een nieuwe smartphone aangekondigd met een scherm van 7 inch. Deze reusachtige smartphone genaamd Galaxy W is de allergrootste telefoon die tot nu toe is uitgebracht. Vooralsnog wordt de Samsung Galaxy W alleen verkocht in Zuid-Korea. Het is nog onbekend of en wanneer het toestel in Nederland wordt uitgebracht.

Samsung kondigt gigantische Samsung Galaxy W aan

De Samsung Galaxy W is een ware reus. De phablet meet een schermdiagonaal van maar liefst 7 inch. Dat is een stuk groter dan Samsung Galaxy Mega. Dit was Samsung’s grootste smartphone met een schermdiagonaal van 6,3 inch. Hoewel Samsung het een smartphone noemt is het eigenlijk de vraag of dit wel de juiste benaming hiervoor is. Vanaf 7 inch noemen we het normaal gesproken een tablet. Met name omdat het toestel zo groot is dat je hem met twee handen moet bedienen. Om dit toegankelijk te maken voor de gebruiker heeft Samsung de software van dit toestel aangepast aan het formaat. Verder ziet het er ook anders uit dan op een kleiner toestel en zal het eenvoudiger te gebruiken zijn met één hand.

Specificaties van de Samsung Galaxy W

De Samsung Galaxy W is een midrange toestel en beschikt over een 7 inch scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Om apps en video’s vloeiend af te laten spelen heeft Samsung gekozen voor een 1,5 GHz dual core processor gecombineerd met 1,5 GB RAM geheugen. Aan de achterkant vinden we een 8 megapixels camera en aan de voorkant een 2 megapixels camera.
Het toestel weegt 245 gram. De Galaxy W weegt 100 gram meer dan de Galaxy S5.

galaxy-w

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer het toestel in ons land wordt uitgebracht is nog niet duidelijk. De prijs die de Samsung Galaxy W in Zuid Korea krijgt is vastgesteld op € 360,-.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones