Samsung onderzoekt oververhitting nieuwe Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7

Vlak nadat in Zuid-Korea de eerste vervangende exemplaren van de Samsung Galaxy Note 7 verschenen, klaagden gebruikers dat de toestellen erg warm worden en snel leeglopen. Samsung stelde aanvankelijk dat het om incidentele gevallen ging, maar beloofde de zaak nauwlettend in de gaten te houden. Nu laat de Zuid-Koreaanse smartphonemaker tegenover The Wall Street Journal weten dat het officieel een onderzoek instelt naar de vervangende Galaxy Note 7.

Brandgevaar en Samsung lijken de laatste tijd hand in hand te gaan. De Samsung Galaxy Note 7 is het uitgesproken voorbeeld daarvan. De officiële lancering van het nieuwe vlaggenschip werd uitgesteld, omdat sommige toestellen spontaan in brand vlogen. Nader onderzoek wees uit dat een aantal toestellen was uitgerust met een foutief ontworpen batterij. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen besloot Samsung om een wereldwijde terugroepactie op touw te zetten en alle reeds verkochte toestellen te vervangen door nieuwe exemplaren.

Maar ook deze toestellen kampen met de nodige problemen. Zo klaagden vorige week enkele Zuid-Koreaanse klanten dat de vervangende toestellen erg warm worden en dat de accu in een mum van tijd is leeggelopen. Samsung deed de kwestie af als ‘incidenten’ en volgens de smartphonemaker was er geen vuiltje aan de lucht. Wel beloofde de fabrikant om de zaak goed in de gaten te houden.

Onderzoek

Kennelijk is er meer aan de hand dan Samsung ons aanvankelijk deed vermoeden. Tegenover The Wall Street Journal bevestigt het technologiebedrijf dat het de afgelopen dagen klachten heeft ontvangen van oververhitting van de nieuwe Galaxy Note 7 exemplaren, zowel de Verenigde Staten als Zuid-Korea. Dat weerspreekt de eerdere uitspraak dat het om incidentele gevallen gaat, maar dat er een dieperliggend probleem aan ten grondslag ligt. Samsung heeft in ten minste één geval belooft het toestel te zullen repareren.

Tevens bevestigt Samsung dat er klachten zijn binnengekomen over de batterij die zeer snel zou leeglopen. In een reactie laat het bedrijf weten dat dit geen enkele veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Verder laat de fabrikant weten dat alle smartphones –Galaxy Note 7 of niet– onder normale omstandigheden fluctuaties in temperatuur kunnen ervaren. Het is naar eigen zeggen volkomen veilig om de vervangende exemplaren te blijven gebruiken.

Samsung Galaxy Note 7

Lancering

Aanvankelijk zou de Samsung Galaxy Note 7 al begin deze maand bij ons in de schappen liggen. Door de onverwacht hoge vraag stelde Samsung de levering van de pre-orders uit tot 9 september. Toen kwam het euvel met de brandgevaarlijke batterijen aan het licht en zag het bedrijf zich genoodzaakt om de introductie voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Samsung beloofde daarop dat de eerste exemplaren van Galaxy Note 7 die in de pre-orderperiode zijn besteld vanaf 10 oktober geleverd zouden worden. Maar ook op deze belofte komt de Zuid-Koreaanse smartphoneproducent terug. In de meest recente persverklaring laat Samsung weten dat de Europese lancering op 28 oktober plaatsvindt. Dat luidt overigens niet het begin van de vrije verkoop in: deze vindt wellicht pas in november of nog later plaats.

Specificaties Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 heeft een 5.7 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1440 bij 2560 pixels. Onder de motorkap vinden we een Exynos 8890 octa-core processor met een kloksnelheid van 2.6GHz, Mali-T880 GPU, 3GB werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Het geheugen kun je met een microSD-kaart uitbreiden tot 256GB.

Fotograferen doe je met een 12 en 5 megapixelcamera met Dual Pixel sensor, waarmee op alle individuele pixels wordt scherp gesteld. De primaire camera is uitgerust met PDAF, optische beeldstabilisatie en LED-flitser. Tot slot heeft de Galaxy Note 7 een 3500 mAh batterij, USB Type-C aansluiting, S Pen, irisscanner en waterdichte behuizing. Hij draait aanvankelijk op Android 6.0.1 Marshmallow, maar krijgt nog voor het einde van het jaar een update naar Android 7.0 Nougat.

De adviesprijs van de Samsung Galaxy Note 7 bedraagt 849 euro.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones