Samsung onthult als eerste 8 GB LPDDR4 werkgeheugen

Samsung onthult als eerste 8 GB LPDDR4 werkgeheugen

Vandaag laat Samsung op zijn site weten dat het bedrijf als eerste een 8 GB LPDDR4 pakket introduceert. Aan het eind van 2014 introduceerde Samsung 4 GB LPDDR4 werkgeheugen. In 2016 is 4 GB aan werkgeheugen de standaard uitrusting van onze vlaggenschepen. Sommigen hebben zelfs 6 GB werkgeheugen.

Joo Zon Choi, executive vice-president van de Memory Sales en Marketing bij Samsung Electronics, introduceert het snelle geheugen als de toekomst van de volgende generatie vlaggenschepen. Hij meent dat met de komst van de krachtige 8 GB mobiele DRAM oplossing de volgende generatie vlaggenschepen nog krachtiger zal zijn. Hij verklapt dat Samsung niet stil zal zitten en doorgaat met geavanceerde geheugen oplossingen te bieden. Het bedrijf wil voldoen aan de behoeften voor smartphones met dubbele camera’s, 4K UHD en VR-functies.

8 GB LPDDR4

Het nieuwe DRAM-pakket maakt gebruik van vier van de laatste 16 GB LPDDR4 geheugenchips. Deze chips zijn gebouwd met behulp van de nieuwste 10nm proces dat Samsung eerder deze week aankondigde. De fabrikant meldt dat de 8 GB LPDDR4 op 4266 Mbps draait. De chip is twee keer sneller dan de DDR4 technologie die je in desktops vindt. De nieuwe geheugen chip zal tablets en smartphones in staat stellen om een aantal van dezelfde functies te kunnen uitvoeren die je nu alleen op premium-pc’s zie. Functies zoals vloeiende 4K-video afspelen en verschillende VR toepassingen. Het nieuwe 8 GB pakket verdubbelt de capaciteit ten opzichte van Samsung 4 GB LPDDR4 DRAM module maar het gebruikt dezelfde hoeveelheid stroom.

Het nieuwe geheugen is ultra klein. Het 8 GB LPDDR4 pakket meet minder dan 15 mm bij 15 mm en 1.0 mm. Hiermee voldoet het geheugen aan de eisen van veel nieuwe super slanke mobiele apparaten. Het flinter dunne DRAM pakket zal verder ruimtebesparing op de printplaat toestaan.

Nieuw geheugen helpt ontwikkeling smartphones

Vorig jaar introduceerde Samsung als eerste in de industrie het 20nm 12 GB LPDDR4 DRAM. Een ontwikkeling die het mogelijk maakte dat er verschillende vlaggenschepen op de markt kwamen met 6 GB LPDDR4. In combinatie met de snelle Qualcomm processor verschenen de snelste smartphones, zoals de OnePlus 3 en Vivo Xplay 5 Elite.

In slechts 14 maanden heeft het Koreaanse bedrijf het eerste 10nm 16 GB LPDDR4 DRAM. Het single pakket van deze oplossing, 8 GB LPDDR4 DRAM, zal vermoedelijk de introductie van de volgende generatie mobiele apparaten versnellen met nog beter prestaties.

LeEco vlaggenschip

Eerder dit jaar werd door het Chinese LeEco aangekondigd dat het bedrijf als eerste een smartphone lanceert met 8 GB aan werkgeheugen. Op dat moment verwachtte men de LeEco Le Pro 3. Het vlaggenschip verscheen echter met de nieuwste Snapdragon 821 processor en 6 GB werkgeheugen. Na de officiële lancering van Samsung’s 8 GB werkgeheugen, is het wachten op de eerste smartphone met het enorme werkgeheugen. Zal het een LeEco vlaggenschip zijn?

LeEco Le Pro 3

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones