Samsung onthult Galaxy Note 4 en Note Edge

SamsungSamsung heeft woensdag de Galaxy Note 4 gepresenteerd op de IFA technologiebeurs in Berlijn. Daarnaast komt de telecomgigant ook met een gebogen variant van de Note 4 (Galaxy Note Edge) en een nieuwe versie van de virtual reality bril Oculus.

Specificaties

De Galaxy Note 4 is de eerste telefoon van Samsung die beschikt over een qhd-scherm. Het toestel krijgt een resolutie van 2560 bij 1440 pixels en wordt maar liefst 5,7 inch groot. Ook het uiterlijk van de Samsung is veranderd ten opzichte van zijn voorganger. De Galaxy Note 4 heeft namelijk een metalen frame gekregen. De achterkant heeft well nog steeds hetzelfde leerachtige, zacht aanvoelende materiaal dat de Galaxy Note 3 ook al had.

De Note 4 beschikt over een quadcore-processor met een kloksnelheid van 2,7 GHz. Daarnaast heeft de het toestel een werkgeheugen van 3 GB RAM en een intern geheugen van maar liefst 32 GB.

De camera op de achterzijde beschikt over 16.0 megapixel en heeft volgens Samsung een nieuwe ingebouwde technologie die er voor zou zorgen dat trillende handen zorgen voor bewogen foto’s. De zogenaamde ‘selfie-camera’ op de voorkant heeft een lens met maar liefst 3.7 megapixel.

Verder beschikt het toestel over een accu met 3220 mAh en zal de Note 4 gaan draaien op Android 4.4 KitKat. Ook heeft de Galaxy Note 4, net als de Galaxy S5, een vingerafdrukscanner. Volgens Samsung is deze verbeterd ten opzichte van eerdere scanners.

UV-sensor

Een belangrijke nieuwe feature is de UV-sensor. Tijdens de perspresentatie werd echter niet duidelijk wat de gebruikers precies van deze nieuwe functie kunnen verwachten, en wat de mogelijkheden van deze ingebouwde techniek zijn.

Samsung Galaxy Note Edge

S Pen-stylus

De Note 4 wordt opnieuw geleverd met de S Pen-stylus, die nu ook onder andere speciale menu’s kan oproepen. David Park van Samsung zegt hierover op de presentatie: “Sommige dingen zijn met de S Pen sneller en nauwkeuriger.” Zo zou het bijvoorbeeld makkelijker zijn geworden om er mee te schrijven. Ook kan de S Pen in sommige menu’s worden gebruikt als computermuis, waardoor je onder andere foto’s kunt selecteren, verslepen en delen.

De Samsung Galaxy Note is verkrijgbaar in het wit en zwart, maar ook in goud en roze kleuren. Het toestel zal waarschijnlijk vanaf oktober in Nederland te koop zijn voor een adviesprijs van 799 euro.

Galaxy Note Edge

In sommige landen verschijnt naast de Galaxy Note 4 ook de Galaxy Note Edge. Dit toestel verschijnt voorlopig waarschijnlijk niet in Nederland, maar is in sommige andere landen vanaf 4 oktober te koop, eveneens voor 799 euro.

Het bijzondere aan de Galaxy Note Edge is dat het scherm aan één rand gebogen is. Dit deel kan door gebruikers worden geraadpleegd als de cover van het toestel is dichtgeklapt. Hier worden bijvoorbeeld notificaties getoond, en kunnen apps gemakkelijk en snel worden geopend.

Het scherm zal met 5,6 inch iets kleiner worden dan de Note 4. De camera en het werkgeheugen zijn identiek, maar de processor is iets minder groot. Ook de accu gaat minder lang mee dan bij de Galaxy Note 4. Het interne geheugen van de Note Edge is 32 of 64 GB en uitbreidbaar met microSD.

Samsung Galaxy Note Edge

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones