Samsung op weg naar hoogste kwartaalwinst ooit

Samsung op weg naar hoogste kwartaalwinst ooit

Het is weer die tijd van het jaar dat grote, beursgenoteerde bedrijven naar buiten brengen hoe het hen de afgelopen maanden verging. Ook Samsung is aan de beurt en presenteert vandaag diens resultaten over het afgelopen, derde kwartaal. Het blijkt dat de Zuid-Koreanen met een goed gevoel richting de kerst kunnen: zowel de omzet als winst is namelijk toegenomen.

Dat blijkt uit het persbericht dat Samsung vandaag publiceert op diens officiële website.

Samsung is voor ons vooral bekend vanwege diens telefoons, maar het bedrijf doet natuurlijk nog een hele hoop meer. Zo produceert het bedrijf onder meer tv’s, koelkasten, onderdelen voor auto’s netwerkapparatuur en ook onderdelen voor concurrerende telefoonfabrikanten zoals beeldschermen. Zodoende haalt het bedrijf uit ieder facet wel een stukje omzet en kan het daarom eventjes duren voor alle cijfers binnen zijn. Derhalve publiceert het bedrijf eerst een verwachting, vooraleer het met de officiële cijfers op de proppen komt. Vermoedelijk gebeurt dit ergens in de komende weken. Alhoewel het dus slechts een verwachting betreft zijn de cijfers meer dan rooskleurig voor de makers van onder meer de Samsung Galaxy Note 8.

Florerende handel in halfgeleiders en chips

Het bedrijf verwacht namelijk de grootste kwartaalwinst ooit. Daar waar het bedrijf in het tweede kwartaal de grootste winst ooit bekend maakte van omgerekend ruim 10.4 miljard euro, gaat men daar nu zelfs flink overheen. Men verwacht over de gehele linie namelijk een recordwinst van ruim 11 miljard euro. Dit nettoresultaat boekt men op een omzet van omgerekend 47 miljard euro. Ook dit getal is hoger dan ooit. Dit ontzettend positieve (verwachte) resultaat heeft men overigens niet te danken aan diens mobiele telefoons. De grootste omzet is namelijk geboekt op het gebied van halfgeleiders verkoop. Deze sector was goed voor maar liefst twee derde van de totale omzet afgelopen kwartaal. Daarnaast doet ook de chipafdeling van de Zuid-Koreanen het meer dan uitstekend. Hierbij verkoopt men vooral aan concurrerende bedrijven.

De Samsung Galaxy Note 8.

Meer telefoons verkocht, maar toch minder winst

Vreemd genoeg doet de beeldschermafdeling het juist minder goed, ondanks toegenomen verkoop. Vermoedelijk zijn de marges derhalve geslonken. Hetzelfde verhaal gaat eigenlijk op voor de telefoondivisie van het concern. Over de gehele linie wist men namelijk meer telefoons te verkopen, maar verwacht men minder winst ten opzichte van vorig kwartaal. Dit komt doordat de verkoop van lagere- en middensegment telefoons is toegenomen. Juist op deze toestellen boekt men minder marge. Voor Samsung zit het grote geld meer in de vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy Note 8 en Samsung Galaxy S8, waar men wél een goede marge op draait.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones