‘Samsung produceert chip volgende iPhone’

‘Samsung produceert chip volgende iPhone’

Apple wil opnieuw Samsung als chipfabrikant voor de eerstvolgende iPhone. Dat meldt Recode op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple. De volgende iPhone zou een A9-chip krijgen. De huidige iPhone 6 heeft een A8-chip onder de motorkap zitten.

Behalve chips levert Samsung ook werkgeheugen aan Apple. Vooral hardware dus. Samsung zal niet volledig verantwoordelijk worden voor de productie van de A9-chip.

Apple heeft voor dezelfde chip ook bestellingen gedaan bij TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). TSMC levert sinds 2013 hardware aan Apple en heeft het overgrote deel van de chips voor de iPhone 6 (Plus) geproduceerd. TSMC had 70 procent van de productie in handen, Samsung 30 procent.

Keuze voor Samsung

Volgens Recode zijn de chips van Samsung echter efficiënter, omdat de Koreaanse fabrikant de chips produceert met transistoren op een schaal van 14 nanometer. TSMC zou nog steeds het 20 nanometer-ontwerp gebruiken.

Er zijn nogal wat plannen met de nieuwe A9-chip. Deze moet 35 procent energiezuiniger zijn en nog eens 15 procent kleiner dan z’n voorgangers. Het 14 nanometer-ontwerp gebruikt een 3D-ontwerp om ruimte te besparen. Dat verklaart.

Zodra de Apple A9-chip in productie is, verwacht Samsung een stijging van de winst. Dat zegt Kim Kinam, het hoofd van de chipafdeling. Er wordt verwacht dat de productie eind van dit jaar begint.

Keuze voor Samsung

Volgens eerdere geruchten wilde Apple eigenlijk niet de voorkeur geven aan Samsung om minder afhankelijk te zijn. De reden om tóch voor Samsung te kiezen werd vaag gehouden, gewoon ‘capaciteitsproblemen’ bij TSMC.

Tot 2012 leverde Samsung nog veel iPhone-schermen aan Apple, deze taak is overgenomen door LG. Wel maakt Samsung nog verschillende iPad schermen.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones