Samsung stort zich op digitale handtekeningen

Samsung stort zich op digitale handtekeningen

Samsung stort zich volledig op de ontwikkeling van digitale handtekeningen. Dat heeft een Samsung prominent aangegeven in de persconferentie na afloop van de Samsung Galaxy Note 8 presentatie, afgelopen week. Samsung is voornemens om op optimale digitale veiligheid te bieden door handtekeningen te combineren met Samsung Pay en Knox.

De Samsung Galaxy Note 8 domineerde de afgelopen week vrijwel alle nieuwsrubrieken. Het toestel kende een lange opbouw waarin vrijwel alles over het toestel al voortijdig lekte. Toen het toestel daarom werd aangekondigd waren er eigenlijk geen verrassingen. Desondanks wist Samsung tóch te imponeren. Voornamelijk de nieuwe functies wisten indruk te maken. Zo zet Samsung volop in op digitale veiligheid, nieuwe manieren van inloggen op je digitale accounts en het bieden van één coherent systeem. Na afloop van de presentatie belegde Samsung een speciaal vragenuurtje voor journalisten. Hierbij kwam ook Chae Won-sik aan het woord. De beste man is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kenmerkende S-Pen stylus en kwam met enkele interessante antwoorden op de gestelde vragen.

Samsung boort nieuwe markt aan

Zo vroegen enkele journalisten zich af hoe Samsung de S-Pen ziet in hun toekomstvisie. Blijft het enkel een stylus waarmee je kunt multitasken of gooit de Zuid-Koreaanse fabrikant het binnenkort wellicht over een andere boeg? Volgens de Samsung prominent is men van plan om zich binnenkort volledig te storten in de markt van digitale handtekeningen. Hiermee zou het mogelijk moeten zijn om documenten direct te kunnen ondertekenen met een digitale handtekening. Voornamelijk met hun eigen diensten ziet Samsung een interessante kruisbestuiving ontstaan. Zo beschikt Samsung over haar eigen betaaldienst Pay, beveiligingsdienst Knox, een irisscanner en een vingerafdrukscanner. Men ziet mogelijkheden om wanneer je bijvoorbeeld een betaling doet middels Pay, deze direct kunt bevestigen met je digitale handtekening. Men schakelt hierbij de hulp in van Wacom, een Japans bedrijf dat bekend staat om diens geavanceerde tekentablets.

Over de Samsung Galaxy Note 8

Over hoe, wanneer en wat precies liet men echter niets los. Waarschijnlijk zijn het toekomstplannen en dienen ze nog uitgekristalliseerd te worden. Desondanks is het een interessante ontwikkeling aangezien de S-Pen zo volledig wordt benut. Samsung Galaxy Note toestellen worden al sinds jaar en dag met een stylus uitgerust die ervoor zorgt dat je onder meer op je scherm kunt tekenen, notities kunt maken en bijvoorbeeld kunt multitasken. Ook de Samsung Galaxy Note 8 beschikt over een dergelijke ‘pen’. Verder kenmerkt het toestel zich door een 6.3 inch Infinity Display met minimale schermranden. Onder de motorkap wordt hij aangestuurd door een Exynos 8895 chipset, 6 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslag. De telefoon is afgelopen week gepresenteerd in diverse kleuren en heeft een adviesprijs van 999 euro. Wanneer je het toestel in de pre-order fase besteld krijg je hier een gratis DeX werkstation bij.

4GB Samsung Galaxy Note8

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones