Samsung TST techniek optimaliseert prestatie smartphone

Samsung TST techniek optimaliseert prestatie smartphone

Een paar weken geleden heeft Samsung zijn J-lijn in India nog eens uitgebreid met een grote broer van de Galaxy J2 2016. Het toestel, de Galaxy J2 Pro, beschikt over de nieuwste technologie waaronder TST, Turbo Speed Technologie.

Het lijkt er op dat de Galaxy J2 niet volledig voldoet aan de verwachtingen van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het toestel was niet echt vernieuwend en misschien kun je wel zeggen dat het te weinig power beschikte. De 1,5 GB aan werkgeheugen is tegenwoordig nauwelijks genoeg en 8 GB opslag is zeer weinig als je bedenkt dat het besturingssysteem 5 GB inneemt. Daar komt nu een einde aan met de Galaxy J2 Pro.

Galaxy J2 pro

Specificaties Galaxy J2 Pro

Het nieuwe toestel, de Galaxy J2 Pro, heeft 2 GB werkgeheugen en 16 GB aan opslag. Maar de echte innovatie zit hem in de TST technologie. Helaas wist nog niemand wat deze technologie precies doet behalve dat het een slimme oplossing is voor het verbeteren prestatiecijfers voor multitasking en het gebruik van RAM geheugen. De Koreaanse smartphone fabrikant kiest niet voor meer RAM geheugen of opslag in zijn de nieuwe J2 Pro, maar zorgt er juist voor dat het beschikbare geheugen effectiever gebruikt wordt.

Wat is TST, Turbo Speed Technologie?

Via SamMobile.com weten we nu ook wat TST doet. Apps die je dagelijks gebruikt voor telefonie, berichten, productiviteit en communicatie gebruiken standaard een hoeveelheid geheugen. De ingenieurs van Samsung hebben de grootte en het geheugengebruik van deze kern apps drastisch verkleind. Daarnaast hebben ze een speciale home-scherm ontworpen dat minder geheugen verbruikt. Maar daar hielden de geniën niet op, de ‘RAM-geheugen management engine’ is geoptimaliseerd. Nu maakt het niet alleen op een intelligente manier geheugen vrij van het besturingssysteem maar ook vanuit kernel-niveau en hardware niveau.

OK! En nu in het Nederlands. Samsung snapt dat het ingewikkelde materie is en heeft het op prachtige wijze verbeeld.

TST technologie ook in Galaxy S-serie?

Met een bescheiden 2 GB werkgeheugen is de Galaxy J2 Pro in staat om toepassingen 40% sneller te laden dan een smartphone met 4 GB werkgeheugencapaciteit. Betekent dit dat de nieuwe J-serie op sommige vlakken sneller is dan bijvoorbeeld Samsung Galaxy S7? Helaas zijn hierover geen gegevens bekend. Als de TST technologie echt zo goed werkt, dan mogen we verwachten dat Samsung deze techniek ook naar de toekomstige Samsung Galaxy S8 brengt.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones