Samsung verhelpt DQA probleem voor Galaxy S8

Samsung verhelpt DQA probleem voor Galaxy S8

Samsung luistert goed naar de feedback van zijn klanten en reageert razendsnel. Ditmaal lost de fabrikant een klein probleem met de DQA op. Wat dit precies inhoudt lees je in dit artikel.

Kinderziekte

De Samsung Galaxy S8 en diens grotere broer, de Samsung Galaxy S8 Plus, zijn dé beste telefoons van het moment. Vrijwel alles klopt aan de toestellen: gelikt design, gruwelijke specificaties en genoeg toffe accessoires om mee te spelen. Het is echter vrijwel onoverkomelijk om niet met enkele kinderziekten te kampen. Een van deze kinderziekten ondervonden enkele gebruikers in voornamelijk de Verenigde Staten. Deze gebruikers kregen namelijk geregeld, zo rond iedere minuut, een pop-up op het scherm met daarin een waarschuwing over de DQA: Device Quality Agent

Wat is DQA?

De Device Quality Agent (DQA) is een proces van het toestel dat normaliter op de achtergrond draait, zodat jij er als gebruiker niets van merkt. Zonder gelijk al te technisch te worden zorgt het programma ervoor dat jouw Wi-Fi verbinding stabiel draait. Hij monitort namelijk jouw verbinding en maakt hem weer stabiel wanneer het signaal minder wordt. Hartstikke handig dus, behalve als je iedere minuut een melding krijgt dat de DQA gestopt is. Gelukkig reageert Samsung razendsnel op de klachten van gebruikers, en heeft het nu een update aangekondigd die het probleem verhelpt. Voorzover bekend zijn er geen gebruikers uit Nederland met de klacht.

Specificaties Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S8 is een prachtig vormgegeven telefoon met waanzinnig groot Infinity Display van maar liefst 5.8 inch groot. De daadwerkelijke schermoppervlakte is 83 procent wat ongeevenaard is. De resolutie is haarscherp: 1440 bij 2960 pixels maar liefst. Onder de motorkap wordt het toestel aangestuurd door een rappe Exynos 8895 chipset welke maar liefst acht processoren bevat. Deze chipset wordt ondersteunt door maar liefst 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan intern geheugen. Meer opslag nodig voor al je apps, video’s, muziek en foto’s? Geen probleem, er kan een extra micro SD-kaart in het toestel geplaatst worden.

Over foto’s gesproken. Je maakt prachtige foto’s met behulp van de 12 megapixelcamera aan de achterkant. Deze camera heeft een fijne, grote lens en een diafragma van f/1.7 waardoor er veel licht opgenomen wordt en de foto’s dus goed helder zijn. Selfies maak je met behulp van een krachtige 8 megapixelcamera die onder meer over Autofocus en Auto HDR-mogelijkheid beschikt. Je hoeft dus enkel even te lachen. Uiteraard gaat het toestel lekker lang mee dankzij zijn 3000 mAh batterij. Tot slot draait het toestel uiteraard op Android 7 Nougat en is nu uit in Nederland.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones