Samsung verkoopt in eerste maand 4,5 miljoen stuks Note 4

SamsungDe Galaxy Note 4 heeft in de eerste maand na de presentatie niet de gewenste verkoopcijfers geschreven. Doorgaans verkopen de ‘phablets’ in de Note-serie van Samsung zeer goed, maar bij de Note 4 valt het aantal telefoons dat over de toonbank is gegaan toch tegen. In de hele eerste maand werden ‘slechts’ 4,5 miljoen stuks verkocht.

De phablet scoort dan ook lager dan zijn voorganger, de Galaxy Note 3. Dit toestel werd in de eerste maand nog 5 miljoen keer verkocht. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de Note 3 al direct in veel meer landen te koop werd aangeboden dan zijn opvolger. Zo moet de Note 4 nog in Nederland verschijnen, en was dat bij de Note 3 niet het geval.

Galaxy Note 4

De Galaxy Note 4 is het nieuwe paradepaartje in Samsung’s note-serie. Met 5,7 inch en 1440 bij 2560 pixels beschikt het scherm over een uitstekende kwaliteit. Onder de motorkap bevindt zich een krachtige 2,5 GHz-processor met 3 GB RAM. Intern is er ruimte voor 32 GB aan opslag. De camera op de achterzijde maakt foto’s van maar liefst 16.0 megapixel. Het toestel draait op Android 4.4, maar zal binnen enkele maanden worden geüpdate naar Android L, dat nog moet worden geoptimaliseerd voor de Note 4.

Verkoopcijfers Samsung

Ondanks de wat magere verkoop slaagt de Note 4 er wel in om de tegenvallende verkoopresultaten van Samsung enigszins op te krikken. Dat betekent niet dat de teleurstelling bij het Zuid-Koreaanse bedrijf minder groot is. De Note’s verkopen over het algemeen zeer goed, en tot nu toe wist Samsung bij elk nieuw toestel in deze serie betere verkoopcijfers neer te zetten. Met een half miljoen minder verkopen dan bij zijn voorganger, lijkt de Note 4 deze opmars echter te stuiten.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones