Samsung verslaat Apple in Noord-Amerika afgelopen kwartaal

Samsung verslaat Apple in Noord-Amerika afgelopen kwartaal

Afgelopen kwartaal verkocht Samsung Electronics Co meer smartphones in Noord Amerika dan aartsrivaal Apple. In Noord Amerika versloeg de Koreaanse fabrikanten de thuisspeler. De afzetmarkt is van oudsher Apple gezind. Samsung wist daar 14 miljoen smartphones te verkopen tegen 10,1 miljoen voor Apple.

Yonhap meldt vandaag dat Samsung het Amerikaanse Apple verslaat in smartphone verkopen in de thuismarkt van Apple. De Zuid Koreaanse smartphone fabrikant verkocht meer smartphones in Noord Amerika dan Apple en heeft samen met LG zelfs meer dan 50 % van de gehele Noord Amerikaanse smartphone markt in handen. Uiteraard moet je hierbij wel bedenken dat de Apple iPhones een veel hogere gemiddelde prijs hebben.

Apple verslagen door Samsung op thuismarkt

Uit data van de Strategy Analytics Industry Tracker blijkt, dat Samsung 33,3 % van de Noord Amerikaanse smartphone markt in handen heeft. In het afgelopen kwartaal verkocht de Zuid Koreaanse fabrikant 14 miljoen smartphone variërend van de voordelige Galaxy series tot de populaire full screen Samsung Galaxy S8 vlaggenschepen. In dezelfde periode verkocht Apple slechts 10,1 miljoen vlaggenschepen. De Amerikaanse fabrikant heeft daarmee een marktaandeel van 24 % in de maanden april tot en met juni.

Volgens kenners van de industrie heeft het verschil tussen Apple en Samsung vooral te maken met het succes van de nieuwe Galaxy S8 vlaggenschepen. Aan de andere kant zie Apple de verkoop van iPhone 7 vlaggenschepen iets terugvallen aangezien de klanten wachten op de nieuwe lichting in de tweede helft van 2017. Tim Cook zei afgelopen week zelf al dat zijn onderneming meer last ondervindt van de iPhone 8 geruchten dan voorgaande jaren.

Succes van Zuid Korea in Nood Amerika

Het is de eerste keer sinds halverwege 2016, dat Samsung weer de nummer één smartphone fabrikant in Noord Amerika is. Het is de eerste keer sinds 2014 dat het markt aandeel weer boven de 30 % eindigt. Sterker nog, de Koreaanse fabrikant heeft samen met landgenoot LG zelfs meer dan de helft van de Noord Amerikaanse smartphone markt in handen. Samen hebben ze namelijk 50,4 %. Strategy Analytics meldt namelijk dat LG Electronics Inc een marktaandeel heeft van 17,1 % Noord-Amerika. De tweede Koreaanse fabrikant lanceerde dit jaar ook een full screen vlaggenschip. De LG G6 heeft een Fullvision beeldscherm met de snelle Snapdragon 821 processor van Qualcomm.

Samsung, LG en Apple

Derde kwartaal 2017

Het is onduidelijk hoe de verdeling wordt in het derde kwartaal van 2017. Het drietal lanceert allemaal een nieuw vlaggenschip in september. De aankomende lanceringen zullen de verkoopcijfers waarschijnlijk negatief beïnvloeden. Je mag namelijk verwachten dat  potentiële klanten wachten tot de nieuwe vlaggenschepen worden gelanceerd. Pas na september zijn ze dan ook in de winkels beschikbaar. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat de verdeling in het tweede kwartaal aanhoudt tot het laatste kwartaal. In het vierde kwartaal mag je verwachten dat het aandeel Apple weer een vogelvlucht gaat nemen. Vooral in Nood Amerika zal het aandeel stijgen dankzij de lancering van het jubileum model de iPhone X. Uiteraard heeft de iPhone 7s ook een positieve invloed. De huidige iPhone 7 wordt daarmee ook interessanter vanwege een verwachte prijsverlaging.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones