Samsung vervangt Bixby-hoofdverantwoordelijke

Samsung vervangt Bixby-hoofdverantwoordelijke

Zo af en toe moet er pas op de plaats gemaakt worden. Bij Samsung is dit moment aangebroken. Rhee-In-jong, die tot nog toe hoofdverantwoordelijke was voor de ontwikkeling van Samsung’s software-assistent Bixby, wordt namelijk vervangen door Chung Eui-seok. Chung was tot op heden werkzaam in het onderzoekslab van het Zuid-Koreaanse concern in Silicon Valley.

Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant The Investor.

De wereld maakte voor het eerst kennis met Bixby in het begin van de huidige jaargang. Afgelopen maart werden zowel de Samsung Galaxy S8 als Samsung Galaxy S8 Plus gepresenteerd. Deze persconferentie vond zowel in New York als in Londen tegelijkertijd plaats. Naast dat Samsung met twee nieuwe telefoons op de proppen kwam, had men nog een verrassing voor ons in petto. Deze verrassing bleek Bixby te zijn: de nieuwe software-assistent van de Zuid-Koreanen. Bixby valt te bedienen met zowel je stem als door middel van bewegingen en kan je ondersteunen bij alle onderdelen in je leven. Zo is hij in staat notities op te nemen, aanvullende informatie over objecten op te zoeken, je te helpen herinneren aan afspraken en bijvoorbeeld te navigeren.

Kritiek, maar ook liefde voor Bixby

Vanaf het begin af aan heerst er echter scepsis rondom de nieuwe app. Zo was het de bedoeling dat er direct zowel een Zuid-Koreaanse als Engelstalige versie van de app zou verschijnen. Dit bleek niet het geval te zijn en Samsung mistte keer op keer zijn eigen deadline. Uiteindelijk verscheen de Zuid-Koreaanse versie relatief snel, maar moest men enkele maanden wachten op een Engelstalige versie. Bovendien stoorden (en storen) veel Samsung Galaxy S8 aan de fysieke Bixby-knop welke zich aan de zijkant van het toestel bevindt. Samsung gaf uiteindelijk toe aan de kritiek en zorgde ervoor dat de knop naar wens te programmeren werd. Aan de andere kant zijn er ook genoeg mensen die hartstikke enthousiast zijn over de app.

Wisseling aan de top

Wel komt vandaag het nieuws naar buiten dat er een personeelswijziging bij Samsung gaat plaatsvinden. Het huidige hoofd achter de ontwikkeling van Bixby, Rhee-In-jong, gaat namelijk pas op de plaats maken. Hij wordt hierbij vervangen door Chung Eui-seok, een voormalig onderzoeker in het laboratorium van Samsung in Silicon Valley. Chung is in 2011 bij Samsung werkzaam geworden na een carrière bij onder andere Ericsson. Hij is sindsdien mede verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van zowel Knox als Samsung Pay. Hij speelde eveneens een cruciale rol in de overname van AI-startup Viv Labs, het bedrijf dat de originele versie van Apple’s Siri ontwikkelde. Rhee gaat zich volgens Samsung bezighouden met software-updates over de meer algemene linie.

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones