1 december 2015 door in Samsung.

Na zes jaar tijd zal Samsung een nieuwe topman voor de mobiele tak van het bedrijf aanstellen. Huidige topman JK Shin wordt geslachtofferd na de relatief slechte resultaten van de afgelopen (twee) jaar. Dong-jin Koh zal de opvolger zijn bij Samsung.

Samsung heeft natuurlijk een groot marktaandeel binnen de markt van de mobiele telefoons. Dit wil het graag behouden, en dat lukt door veel smartphones te verkopen. Gebeurt dit niet, dan zal het marktaandeel aan concurrenten verliezen (voornamelijk Apple, en Chinese bedrijven als Huawei en Xiaomi in het geval van Samsung), wat geen enkel bedrijf een leuke gedacht vindt. Bij Samsung vielen de verkoopcijfers van de Galaxy S6 en een jaar eerder van de Galaxy S5 erg tegen, waardoor het bedrijf besloten heeft om JK Shin opzij te schuiven als topman van de mobiele tak.

Focus verschuift naar software?

Als we de berichten mogen geloven, dan is er wel een groot verschil tussen beide topmannen. Waar JK Shin de focus meer op de hardware van de telefoons had liggen, zal Dong-jin Koh de focus naar de software willen verplaatsen. Betekent dit dan dat we een hele nieuwe interface van Samsung mogen verwachten voor de Galaxy S7, of komt dat nog te vroeg voor de nieuwe topman? Een draait zal hij wellicht al wel kunnen geven, aangezien hij ook al aanwezig was bij de ontwikkeling van de Galaxy S6 en de Galaxy Note 5. Die twee telefoons hebben op het gebied van software ook meer te bieden dan de voorgangers, en minder op het gebied van bloatware ;-).

Overigens betekent dit vooralsnog nog niet het vertrek van JK Shin. Zo blijft hij nog president en co-ceo van Samsung. Op de Samsung site valt te lezen dat dit in ieder geval zal duren tot en met maart, wat dus zou betekenen dat hij de release van de Galaxy S7 nog gewoon mee kan maken.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones