Samsung voorziet Galaxy S7 van metalen design

samsung-phone

Nu Apple de nieuwe generatie iPhone aangekondigd heeft, lijkt het weer alsof het tijd is om te gaan speculeren over de nieuwe smartphones van andere grote smartphone fabrikanten. Deze keer gaat het om de Samsung Galaxy S7. Sinds de introductie van de Galaxy S6, heeft Samsung eigenlijk het design van haar Galaxy S-telefoons veranderd. Voor het design van de Galaxy S6 werd voornamelijk gebruik gemaakt van glas en metaal, waardoor de telefoon een meer premium ‘look & feel’ kreeg. Een nieuw gerucht uit Zuid-Korea meldt dat Samsung het met de Galaxy S7 nog een stapje verder brengt. Het design van de Galaxy S7 zou namelijk gemaakt worden van een unibody metalen behuizing.

Magnesiumlegering design

Volgens het bericht, die anonieme bronnen gesproken zou hebben, zou Samsung onlangs voorbeelden hebben ontvangen van een design gemaakt uit een legering van onder anderen magnesium. Magnesium is bijna 3 keer zo sterk als aluminium, en weegt bovendien zo’n 65% minder. Daarnaast is het beter hittebestendig. Magnesium lijkt dus de ideale kandidaat om het design van te maken.

Het design zou bovendien een unibody design zijn. Dat wil zeggen, dat het volledig uit metaal bestaat. De achterkant zou hierdoor dus ook niet meer voorzien worden van een stuk glas (zoals dat bij de S6 wel het geval is), maar ook van hetzelfde stuk metaal.

Samsung Galaxy S7

Heel erg veel weten we nog niet over de nieuwe Galaxy S7, al lekte er laatst wel een benchmark uit waarvan verwacht wordt dat die van de Galaxy S7 is. In 2016 kunnen we het toestel in ieder geval verwachten, met waarschijnlijk een Exynos 8890 of Snapdragon 820 chipset, 4 GB RAM en een 20 megapixel camera. Ook verschenen er berichten dat Samsung zou kiezen voor twee verschillende versies van de Galaxy S7 (met verschillende schermformaten). Wellicht dat dit gaat om een opvolger van de Galaxy S6 Edge.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones