‘Samsung werkt aan opvouwbare smartphone’

‘Samsung werkt aan opvouwbare smartphone’

Vergeet een smartphone met wat gebogen randen, Samsung wil van flexibel naar héél flexibel. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou namelijk in het geheim aan een opvouwbare telefoon werken. Aldus, SamMobile op basis van anonieme bronnen.

Uitklapbaar toestel

SamMobile is niet een van de minsten als het om de betrouwbaarheid van geruchten gaat. Net als de uitklapbare mobieltjes die ons tien jaar geleden zo sierden, zou ook dit toestel dubbelgeklapt kunnen worden. Bij deze variant zouden de twee schermen eigenlijk uit één scherm bestaan dat dubbel wordt gevouwen bij het dichtklappen van de telefoon.

Samsung heeft ook al een reeks patenten op haar naam staan rond het vouwen en zogeheten dual-screen smartphones.

Project Valley

De aanwijzingen voor zo’n ontwikkelingen zijn er echt. En Samsung heeft al vaker geroepen dat de fabrikant opvouwbare en oprolbare schermen wil produceren en in gebruik nemen zodra de tijd daarvoor rijp is. Het bleef echter bij toekomstvisies en producties van puur de schermen zelf.

De ontwikkelingen zouden gepaard gaan onder de codenaam Project Valley (ook wel Project V). De letter V lijkt in zijn vorm op een dal, wellicht wordt daarmee een telefoon aangeduid die twee kanten samenvouwt.

Vroeg stadium

Wel wordt benadrukt dat de ontwikkelingen nog in een heel vroeg stadium zijn en dat er nog van alles kan gebeuren. Wellicht schuift Samsung het hele idee nog van tafel. Maar dat wil niet zeggen dat Samsung geen pogingen doet om een unieke smartphone te ontwerpen om haar machtspositie in de wereldwijde smartphonemarkt te behouden.

Maar mocht het doorgaan, dan hebben we misschien volgend jaar al een lancering. Eerder dit jaar gingen er namelijk geruchten dat er in 2016 weleens opvouwbare toestellen van Samsung’s kant tevoorschijn kunnen komen.

Gebogen schermen

Gebogen schermen zijn ook weer niet zó nieuw voor ons. Eerder dit jaar presenteerde Samsung bijvoorbeeld de Galaxy S6 Edge en Galaxy Note Edge. Van LG kennen we ook de LG G Flex 2. Alleen deze zijn wel vastgezet.

Bron: Mobieletelefoon.nl

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones