22 januari 2015 door in Blackberry en Samsung.

Geruchten dat Samsung in gesprek zou zijn met BlackBerry om het bedrijf over te nemen, noemt Samsung ongegrond. Dat wil niet zeggen dat de twee niet samensparren. Volgens Samsung-topman J.K. Shin (hoofd mobiele divisie) zijn er geen overnameplannen, maar intensievere samenwerkingsplannen. Dat om bepaalde technologieën in hun apparaten te kunnen gebruiken.

Alleen verdere samenwerking

Het gerucht werd in een persbericht door Reuters gemeld. De Zuid-Koreaanse Samsung zou miljarden geboden hebben. Maar het enige wat Samsung wil, is een “verdere samenwerking met BlackBerry ontwikkelen”, volgens medebestuursvoorzitter Shin Jong Kyun.

De geruchten over overnamegesprekken kwamen wel positief uit voor BlackBerry: het aandeel van de Canadese fabrikant steeg meteen gigantisch. BlackBerry zou regelmatig biedingen voor overname krijgen.

Wat is er zo interessant aan Blackberry?

Je zou je afvragen: wat is er zo interessant aan bedrijf als BlackBerry dat zijn hoogtijdagen al gevierd heeft? Dat zijn de beveiligingsdiensten van BlackBerry: BlackBerry Enterprise Server. Bij vele overheden in trek. Ook zou BlackBerry een portfolio hebben met meer dan 44.000 patenten met een heel waardevol deel. Maar volgens Shin beschikt Samsung zelf over 110.000 patenten: “Dan zou een overname in strijd met de strategie van Samsung zijn.”

Samenwerking

Samenwerking tussen BlackBerry en Samsung is niet nieuw. Er wordt al samengewerkt tussen de twee aan veiligheid van toestellen. BlackBerry helpt Samsung om het beveiligingssysteem KNOX te verbeteren. Daarbij wordt BlackBerry’s versleutelingstechnologie aan de beveiligingssuite van Samsung toegevoegd.

Afgelopen november besloten Samsung en BlackBerry al dat beide bedrijven de mobiele beveiligingssoftware van elkaar mogen gebruiken.

Dat het Canadese BlackBerry zijn hoogtijdagen gevierd heeft, wil niet zeggen dat de lijn nog steeds dalend is. Het bedrijf zit weer flink in de lift. Zo doen de BlackBerry Classic, Passport en Z30 het erg goed.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones