Samsung wint beroep in patent geschil met Apple

Het lijkt wel of Apple alleen nog maar in het Amerikaans hof zit. Het ene na het andere nieuws van Apple komt uit de rechtbanken. Vecht Apple eerst nog de FBI af, afgelopen vrijdag vernietigd de rechtbank een eerder jury vonnis tegen Samsung. Vrijdag behaalde de Zuid-Koreaanse smartphone maker een belangrijke overwinning in een langdurige patent ruzie met top rivaal Apple.

Samsung schendt geen Apple patenten

De patenten die Samsung zou hebben geschonden zijn de “quick links” patent, de iPhone slide-to-unlock en een auto-correct functie. Het Hof van Beroep voor de Federal Circuit in Washington DC gaf Samsung hierin gelijk. Het hof zei dat Samsung Electronics Co Ltd de patenten niet heeft geschonden. Sterker nog, de rechters zeiden zelfs dat Apple aansprakelijk was voor inbreuk op een van de patenten van Samsung.

Het Hof van Beroep stelt dat Samsung niet dezelfde technologie heeft gebruikt om te detecteren en te koppelen aan specifieke gegevens. Daarnaast vond het Hof van Beroep dat enkele patenten zo voor de hand liggend zijn, in vergelijking met eerder bekende uitvindingen, dat Apple nooit een patent hierop had mogen krijgen.

Reacties Samsung en Apple

Samsung geeft in een verklaring: “Het besluit van vandaag is een overwinning voor de keuze van de consument en zet de concurrentie terug waar het hoort – in de markt, niet in de rechtszaal.” Apple heeft nog geweigerd commentaar te leveren op het besluit van het Amerikaanse hof.

Apple en Samsung al jaren tegenover elkaar in de rechtbank

Apple en Samsung strijden al jaren voor patenten op mobiele apparaat technologie voor jaren. Apple heeft daarin meestal de overhand. In december 2015 betaalde Samsung nog 548,2 miljoen dollar aan Apple als gevolg van een andere patent zaak.

De uitspraak van vrijdag is uitgegeven door een unanieme paneel van drie rechters uit de Federal Circuit, de top rechter van Amerika gespecialiseerd in patent kwesties. De uitspraak vrijdag keert zich tegen de uitspraak in 2014 van een federale rechtbank in San Jose, Californië. Volgens die uitspraak moest Samsung nog 119,6 miljoen dollar betalen voor het gebruik van de gepatenteerde technologie van Apple zonder toestemming.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones