Samsung wint rechtszaak over Galaxy Note 7

Samsung wint rechtszaak over Galaxy Note 7

Goed nieuws voor Samsung. Het conglomeraat heeft een rechtszaak gewonnen in haar thuisland die werd aangespannen door ontevreden gebruikers van de Galaxy Note 7. Het bedrijf hoeft nu geen schadevergoeding te betalen. Momenteel loopt nog wel eenzelfde soort zaak in de Verenigde Staten.

Dat de Samsung Galaxy Note 7 geen heel beste telefoon is, mag het understatement van de eeuw genoemd worden. Om het geheugen nog eventjes op te frissen behandelen we de korte, doch zeer roerige geschiedenis van het toestel even. De telefoon kwam vorig jaar op de markt en wist gelijk een hoop publiciteit te trekken. Het toestel bood goede specificaties, een fraai scherm en uitgebreide functionaliteiten. Na enkele weken doken er echter steeds meer berichten op van gebruikers die problemen ondervonden. Deze problemen hadden vooral betrekking op de accu van het apparaat: deze werd consequent te heet.

Consumenten voelen zich benadeeld

Uiteindelijk leidde dit bij enkelen zelfs tot exploderende toestellen. Om nog een stapje verder te gaan werd het toestel uiteindelijk zelfs verboden door veel bedrijven, zoals luchtvaartmaatschappijen. Samsung besloot het toestel te ‘killen’ en terug te roepen. Deze actie is momenteel voltooid en Samsung zet het toestel onder een nieuwe naam in de markt in Zuid-Korea: Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition. Dit is een opgeknapte versie van het origineel met een andere accu. De Zuid-Koreanen kwamen tot dit besluit mede op aandringen van natuurorganisaties. Eind goed, al goed zou je denken. Toch niet. Enkele consumenten in Zuid-Korea voelden zich namelijk benadeeld door de terugroepactie van het bedrijf.

Rechter vindt van niet

Ze eisten hierbij in eerste instantie een schadevergoeding van ongeveer 250 euro per persoon. De reden? Het ongemak dat hun telefoon zomaar weer werd teruggeroepen. De groep breidde uit tot uiteindelijk 1900 personen die per persoon een vergoeding van 400 euro eisten. De zaak liep al sinds enkele maanden in Zuid-Korea en komt nu dus tot een summum. De rechtbank in Seoel heeft besloten dat men geen recht heeft op een schadevergoeding. Samsung heeft goed gehandeld door consumenten van de Galaxy Note 7 een alternatief aan te bieden. Men kreeg namelijk gratis een Samsung Galaxy S7 exemplaar plus een geldbedrag. Daarbij voegt men dat een schadevergoeding vragen niet acceptabel is.

Toch eind goed, al goed voor Samsung dus. De gehele schadeclaim zou immers behoorlijk in de papieren kunnen lopen. Het kan echter toch nog spannend worden voor Samsung aangezien eenzelfde zaak momenteel nog loopt in de Verenigde Staten. Ook hier voelen consumenten zich gedupeerd en eisen ze een vergoeding. Wanneer er een uitspraak wordt gedaan in deze zaak, is nog niet bekend.

 

 

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones