Samsung Z2, Tizen aangedreven budget toestel in India

Samsung Z2, Tizen aangedreven budget toestel in India

Is Samsung van plan India te veroveren zonder hulp van Google’s Android? Samsung laat de bevolking van India namelijk niet alleen kennis maken met zijn vlaggenschip de Galaxy Note 7. Ook de Tizen aangedreven Samsung Z2 wordt 11 augustus geïntroduceerd in het land. India is de nieuwe markt voor smartphones nu het enorme China zo goed als verzadigd is.

Samsung Z2 Tizen

Samsung wil de Indiase budget markt bestormen met een niet te weigeren aanbod. Via een van de grote Inidase providers, Jio, levert de Zuid Koreaanse smartphone fabrikant een sterk staatje techniek voor een zeer lage prijs van circa 60 euro. De Samsung Z2 Tizen wordt voor 90 dagen aangeboden met een Jio 4G abonnement. De Z2 draait op het eigen besturingsysteem van Samsung, Tizen. Het toestel heeft een bescheiden 4,5-inch beeldscherm en 1GB werkgeheugen. De Z2 krijgt een 2.000 mAh batterij en draait op Tizen OS 3.0. Provider Jio laad een breed assortiment aan digitale apps op de smartphone; Jio Play, Jio Music, Jio Drive en andere Jio apps. Het toestel is geschikt voor dual sim gebruik en ondersteund 4G en VoLTE.

Samsung Z2

Samsung Z2

Eigen besturingssystemen

Niet alleen Samsung wil onder de druk van Android uitkomen. De Chinese nummer één smartphone fabrikant Huawei werkt ook aan een eigen besturingssysteem. Beide smartphone giganten proberen kosten te besparen en vrijheid te creëren doormiddel van hun eigen besturingssystemen. Of het grote publiek de nieuwe besturingssystemen zal oppakken is nog maar de vraag. Echter neemt Samsung een belangrijke stap met de introductie van de Samsung Z2 op Tizen. India is een van de grootste markten en juist naar budget telefoons is het groeipotentieel enorm.

Galaxy A9 Pro

Terwijl wij in Europa de Samsung Z2 waarschijnlijk niet te zien krijgen, ligt dat anders voor de Samsung Galaxy A9 Pro. Die kunnen we nog wel eens gaan zien. Het toestel is recent zelfs door de FCC, de Amerikaanse Telecom keuringsinstantie gecertificeerd. De weg naar Amerika ligt dus open. Wie weet komt de A9 Pro dus ook onze kant op.

Volgens insiders zal het toestel worden gelanceerd op 11 augustus samen met vlaggenschip de Galaxy Note 7, de nieuwe Samsung Galaxy Pro A9 en je kunt de Samsung Z2 in India aanschaffen voor Rs 4499 (circa 60 euro).

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones