Deze smartphones van HTC krijgen Android Nougat

Deze smartphones van HTC krijgen Android Nougat

Donderdag maakte Google officieel de naam van zijn nieuwste Androidversie bekend: Android Nougat. HTC speelde daar handig op door nu al met de eerste namen te komen van de telefoons die de update naar Android Nougat kunnen verwachten. Benieuwd welke? Lees dan snel verder.

Android Nougat

Nog een goeie twee-en-een-halve maand en dan is het eindelijk zover: dan begint Google met de uitrol van zijn nieuwste Androidversie. In maart lanceerde de zoekmachinegigant de eerste testversie onder de noemer Android N Developer Preview 1. Inmiddels zijn we bij de vierde bètaversie aanbeland en staat nummer 5 voor later deze maand gepland. Dan gaan de medewerkers nog even heel hard aan de slag om het besturingssysteem klaar te maken voor een publieke uitrol in september.

Android Nougat heeft van Google versienummer 7.0 gekregen. De huidige versie, Android Marshmallow, draagt het serienummer 6.0. Het feit dat het internetbedrijf voor versie 7.0 heeft gekozen en niet 6.1, is een teken dat het niet om een incrementele update gaat. Oftewel, Google heeft tal van nieuwe, handige functies toegevoegd en de interface op verschillende punten gebruiksvriendelijker gemaakt.

Wat is er allemaal nieuw in Android Nougat? Te veel om even hieronder op te sommen. In een notendop: in de nieuwste Androidversie gaat het notificatiesysteem op de schop, wordt het mogelijk om te multitasken (meerdere apps naast elkaar te draaien op één scherm), introduceert het besturingssysteem Nachtmodus zodat het toestel minder fel licht uitstraalt en zo je nachtrust verbetert, krijgt het OS ondersteuning voor een nieuwe grafische engine waardoor games er nog beter uitzien, en kun je apps gebruiken zonder dat je deze eerst hoeft te installeren. Ook belooft Google om updates sneller en vaker uit te brengen.

Android Nougat

Deze HTC-toestellen krijgen als eerste Android Nougat

Het stof is nog niet eens neergedaald of HTC komt al met de aankondiging welke smartphones als eerste een update naar Android Nougat kunnen verwachten. De HTC 10, HTC One A9 en HTC One M9 mogen als eerste profiteren van de nieuwste Androidversie. Geweldig nieuws als je één van deze toestellen hebt.

De Taiwanese smartphoneproducent laat echter in het midden wanneer deze telefoons Android Nougat kunnen verwachten. In de kleine lettertjes vermeldt HTC dat de releasedatum afhankelijk is van wanneer Google de nieuwste Androidversie beschikbaar stelt voor smartphonemakers. De wereldwijde uitrol van Android Nougat staat gepland voor half september, fabrikanten zullen vlak vóór of na die datum de software-ontwikkelaarskit opgestuurd krijgen. Daar gaan nog enkele maanden aan testen en goedkeuren aan vooraf.

In theorie is het mogelijk dat deze high-end telefoons nog voor het einde van het jaar Android Nougat tegemoet kunnen zien, maar daar durf ik mijn geld niet op in te zetten. Ga voor het gemak dus voorlopig maar uit van eind 2016 of begin 2017 als lanceerdatum.

Bekijk het laatste nieuws over HTC:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones