‘Smartphones met Quick Charge 4.0 in aantocht’

‘Smartphones met Quick Charge 4.0 in aantocht’

Wacht je nog altijd vol spanning op de eerste smartphones met Qualcomms nieuwste snellaadstandaard Quick Charge 4.0? Dan wordt je geduld binnenkort wellicht beloond. De eerste telefoons met deze snellaadtechniek worden halverwege 2017 verwacht. Welke toestellen Quick Charge 4.0 krijgen is onbekend.

Dat schrijft de Amerikaanse techsite PCworld.

Eind vorig jaar kondigde chipfabrikant Qualcomm haar nieuwste snellaadtechniek Quick Charge 4.0 aan. De aankondiging viel samen met de introductie van de Snapdragon 835 processor. De eerste vlaggenschepen met de nieuwe chipset zijn inmiddels verkrijgbaar: denk bijvoorbeeld aan de Sony Xperia XZ Premium of de Amerikaanse uitvoering van de Samsung Galaxy S8. Quick Charge 4.0 is echter in nog geen velden of wegen te bekennen. Daar kan binnenkort wel eens verandering in komen.

Volgens onze collega’s van PCworld kunnen we de eerste mobiele telefoons van Qualcomms nieuwste snellaadtechniek halverwege 2017 verwachten. Mogelijk krijgen we de eerste toestellen met Quick Charge 4.0 dus in juni of juli te zien. Welke toestellen dit zijn weet de techsite helaas niet te melden. Qualcomm heeft namelijk niet bekendgemaakt met welke partijen het samenwerkt om de nieuwe snellaadtechnologie te introduceren. Quick Charge 3.0, diens voorganger, treffen we aan in toestellen van onder meer HTC, LG en Sony. Mogelijk dat dezelfde fabrikanten straks nieuwe vlaggenschepen met Quick Carge 4 introduceren.

Over Quick Charge 4.0

De eerste variant van Quick Charge verscheen in 2013 ten tonele. De snelste opladers gaven op dat moment 10 watt aan energie. Qualcomm slaagde er in om het wattage te verhogen tot 15 watt. Een jaar later verscheen Quick Charge 2.0. Door het wattage op te voeren tot 20 watt konden telefoons tot wel 75 procent opgeladen worden dan hun voorgangers.

In 2015 maakten we kennis met Quick Charge 3.0. Hiermee laad je smartphones tot wel vier keer sneller op ten opzichte van zijn voorganger. Deze snellaadtechniek werkt echter anders dan zijn voorgangers. In plaats van de maximale wattage output op te schroeven, bedacht Qualcomm intelligente software die kan communiceren tussen de lader en de accu. Zodoende kan de batterij precies vertellen hoeveel volt en ampère hij op dat moment in de laadcyclus nodig heeft.

Quick Charge 4.0 is volgens Qualcomm 20 procent sneller dan Quick Charge 3.0. In minder dan een kwartier is de telefoon voor de helft opgeladen. Als je niet zo veel tijd hebt, dan is vijf minuten aan de oplader al genoeg voor vijf uur aan energie. Net als zijn voorganger werkt de nieuwe snellaadtechniek met USB-C aansluiting.

De uitspraken van Qualcomm zijn echter gebaseerd op smartphones met 2750 mAh batterij. De meeste vlaggenschepen komen tegenwoordig echter met een accucapaciteit dat ruwweg tussen de 3000 en 4000 mAh ligt. Of Quick Charge 4.0 dan net zo goed werkt als de fabrikant claimt, moeten we afwachten.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones