Sneller draadloos opladen met iOS 11.2 update

Sneller draadloos opladen met iOS 11.2 update

Ben jij de trotse eigenaar van een iPhone 8, iPhone 8 Plus of wellicht zelfs de nieuwe iPhone X en laad je deze draadloos op? Dan hebben we goed nieuws voor je. Na het updaten naar iOS versie 11.2 gaat dit in de toekomst namelijk een stuk sneller. Daar waar draadloos opladen eerst op een voltage van 5 watt ging, gaat dat met deze update op 7.5 watt. 

Dat meldt de website MacRumors die zich compleet toespitst op nieuwsvoorziening rondom Apple producten.

De iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X zijn alle drie bijzondere telefoons. Niet alleen zijn ze alle drie voorzien van dezelfde gigantische rappe processor, ook kunnen ze draadloos worden opgeladen. Daar waar high-end Android telefoons al jaren over deze functie beschikken moesten Apple-gebruikers meer geduld opbrengen. Sinds de introductie van de telefoons is het echter zo ver. Tot nog toe ging dit op een voltage van 5 watt. Apple beloofde enige tijd geleden al tijdens een interview dat dit in de toekomst verhoogd zou worden. Hierdoor gaat draadloos opladen sneller en hoef je dus minder lang te wachten. Deze functie is onderdeel van iOS 11.2, de nieuwste versie van het Apple ecosysteem.

Sneller draadloos opladen

Deze update maakt het mogelijk om met een voltage van 7.5 watt draadloos op te laden. In de praktijk maakt dit een wezenlijk verschil, zo concludeerde MacRumors. De website besloot om hetzelfde toestel twee keer draadloos op te laden, één keer op een voltage van 5 watt en één keer op een voltage van 7.5 watt. Tijdens het eerste experiment laadde het toestel binnen een halfuur 14 procent op. Op een voltage van 7.5 watt is dit percentage 20 procent: een toename van maar liefst 70 procent qua snelheid. Goed nieuws dus, al blijft de snelheid enigszins achter wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld Android telefoons. Veel high-end exemplaren die draaien op dit besturingssysteem kunnen draadloos immers met een voltage van wel 15 watt worden opgeladen.

iPhone X

Over de Apple iPhone X

De Apple iPhone X is dé bekroning op tien jaar het merk iPhone. Het is alweer tien jaar geleden dat Apple oprichter Steve Jobs de eerste iPhone presenteerde. Sindsdien hebben de stilistisch vormgegeven telefoons de wereld veranderd. De iPhone X is in lijn van dit gegeven één van de meest spannendste en vernieuwendste toestellen uit onze tijd. Hij beschikt onder meer over een compleet glazen behuizing met indrukwekkend OLED-beeldscherm dat vrijwel de gehele voorzijde bestrijkt. Dankzij de geavanceerde Face ID gezichtsherkenning hoef je bovendien helemaal geen fysieke knoppen meer te gebruiken om hem te ontgrendelen. Al dit moois heeft echter wel een prijskaartje. Voor het instapmodel ben je 1159 euro kwijt. Voor het uitgebreidere model met 256 GB opslag maar liefst 1329 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding