‘Sony gaat Xperia Z3 van Android 6.0 Marshmallow...

‘Sony gaat Xperia Z3 van Android 6.0 Marshmallow...

Op 29 september werden de nieuwe Nexus toestellen door Google geïntroduceerd, en deze werden voorzien van de nieuwste Android versie: Android 6.0 Marshmallow. Fabrikanten kunnen nu ook aan de slag gaan met het ontwikkelen van Android 6.0 Marshmallow voor hun apparaten. Zo ook Sony, die Android Marshmallow ongetwijfeld naar de Xperia Z-serie zal brengen, maar welke toestellen precies?

Android 6.0 voor Xperia Z3

We hebben een benchmark gevonden in de database van Geekbench. Het gaat daar om een Sony Xperia Z3, die draait op Android 6.0 Marshmallow. Hierdoor kunnen we dus met grote zekerheid zeggen dat Sony de Xperia Z3 zal updaten naar de laatste Android versie. Heel gek is dat ook niet, zeker niet gezien Sony de Xperia Z, toch al weer bijna 3 jaar oud, ook nog de update naar Android Lollipop brengt. Omdat de Xperia Z3 de update naar Marshmallow zo goed als zeker zal krijgen, kunnen we dit ook verwachten voor de volgende Sony toestellen:
Xperia Z3 Compact
Xperia Z3 Plus
– Xperia Z4 Tablet
Xperia Z5
Xperia Z5 Compact
Xperia Z5 Premium

xperia-z3-android6

Wellicht mogen we ook nog een update naar de Xperia Z, Xperia Z1 en Xperia Z2-series verwachten, dat zal over een tijd wel duidelijk worden. Sony zal waarschijnlijk weer een tijdje doen voordat de update klaar is, net als met Lollipop kan dit tot wel een half jaar na de aankondiging duren. Verwacht de update naar Android 6.0 daarom pas in 2016.

Android 6.0 Marshmallow

Android Marshmallow brengt weer een aantal verbeterpunten naar de Android smartphones. Zo wordt het door een energiebesparende stand, genaamd Doze, zuiniger. Hierdoor zou je de duur van de accu moeten kunnen verlengen. Verder kan je afzonderlijk de app machtigingen configureren, en ondersteunt Android Marshmallow standaard Android Pay en de vingerafdrukscanner. Verder zijn er nog een aantal andere kleinere verbeterpunten en bugfixes zodat de stabiliteit van Android alsmaar beter zal worden.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones