27 november 2014 door in Sony.

SonySony gaat volgend jaar minder modellen in zijn smartphone-lijn uitbrengen. Het aantal televisies wordt eveneens verminderd. De Japanse fabrikant voelt zich hiertoe genoodzaakt na jaren van verlies. De kostenbesparing zorg er wel voor dat het concern zich meer nog dan voorheen op de PlayStation 4 en beeldsensoren zal richten.

De geruchten deden al langer de ronde en het lijkt nu dan toch zo goed als zeker. Eerder liet het bedrijf al weten dat er veel minder smartphones zijn verkocht dan verwacht. Vooral in opkomende markten als China heeft Sony het moeilijk. Het bedrijf zal zich daarom meer gaan richten op high-end toestellen en op westerse markten. Een bestuurder van het concern geeft aan waar de prioriteiten liggen. “Onze dringende taak is om de mobiele afdeling winstgevend te maken zelfs als de verkopen met 20 of 30 procent dalen”, aldus Hiroki Totoki, hoofd van de mobiele tak van Sony.

Klanten

Volgens de Wall Street Journal zou Sony tegen de aandeelhouders hebben gezegd dat de smartphonemarkt volwassen genoeg is en het aantrekken van nieuwe klanten daarom geen zin heeft. De prioriteit richt zich daarentegen meer op het blijven overtuigen van bestaande klanten.

Sony

Sony doet het de laatste tijd niet heel goed op de zakelijke- en consumentenmarkt. In het meest recente kwartaal schreef de fabrikant maar liefst 1,3 miljard euro af op de mobiele divisie, en de toekomstverwachtingen zijn matig. Daarom zet Sony met deze beslissing een andere koers in, met winst als doel.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones