29 januari 2015 door in Sony.

Sony is voornemens om duizend banen uit haar mobiele divisie te schrappen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een nieuwsbericht in de Japanse zakenkrant Nikkei. De banen zouden vooral in Europa en China geschrapt worden. Dat zou nog eens bovenop de duizend reeds geplande ontslagen in dezelfde divisie komen.

In totaal moet er zo’n dertig procent van het aantal personeelsleden in de smartphonedivisie ontslagen worden. Eind maart 2016 moeten er zo’n vijfduizend werknemers overgebleven zijn.

Verlies

Het gaat al een tijdje niet zo goed met fabrikant Sony. Zo moest er vorig jaar 1,3 miljard euro op de mobiele divisie worden afgeschreven. In het derde kwartaal werden er 9,9 miljoen smartphones verkocht, dat was bijna 10 procent minder dan het jaar ervoor.

In het derde kwartaal van 2014 noteerde Sony een fors verlies op zijn smartphonetak. Het bedrijf moest bovendien 1,3 miljard euro op de afdeling afschrijven. Er werden in het derde kwartaal nog 9,9 miljoen smartphones verkocht, bijna 10 procent minder dan een jaar eerder.

Ontslagen

In oktober werd bekendgemaakt er duizend ontslagen zouden vallen in de mobiele divisie. Dat zou betekenen dat de ontslagen die Reuters nu meldt, er nog eens bovenop komen. Behalve de mobiele divisie werd de televisiedivisie ook flink ingekrompen. Ook de entertainment-divisie kreeg het zwaar te verduren.

Het verlies op de mobiele divisie is het gevolg van de toenemende concurrentie op de smartphonemarkt. Deze is er de laatste jaren alleen maar heviger op geworden. En die strijd gaat Sony niet zo goed af.

Sony wil geen reactie geven op het nieuwsbericht.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones