12 september 2014 door in Sony.

Sony XperiaSony heeft besloten om drie van haar Xperia-telefoons te laten voor wat het is: voor Xperia M, L en SP zal geen update volgen naar het nieuwste Android-besturingssysteem. De telefoons zullen dus niet draaien op Android 4.4 KitKat of de verwachte Android L. Deze beschikken nu over een oudere Android-versie: Jelly Bean.

Jelly Bean

Momenteel draaien de Xperia M, M Dual en L nog op Android 4.3 Jelly Bean, welke eerder dit jaar uitgerold werd. De Xperia SP draait nog op Android 4.2 Jelly Bean, die in oktober vorig jaar uitkwam.

Voor de Xperia-gebruikers is het wel wat zuur. Android 4.4 KitKat biedt namelijk een aantal verbeteringen waarmee de accu het langer volhoudt. Ook zorgt de update voor betere prestaties.

Latest and final version

De Japanse fabrikant meldde dit op haar website. Op de website kun je lezen dat Android 4.3 de ‘latest & final version’ is voor de Sony Xperia SP. Een beetje tegenstrijdig is het wel, omdat Sony vorig jaar meldde plannen te hebben om de Sony Xperia SP ook te updaten.

Een aantal weken geleden werd al bekend dat de Xperia T, TX en V ook niet meer geüpdatet worden. Benieuwd hoe het met jouw Sony-toestel gesteld is? Check dan de Xperia Care-pagina.

Gelukkig kun je de nieuwe Xperia Z3 wel gewoon updaten.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones