Sony Xperia vlaggenschepen met Motion Eye cameratechniek

Sony Xperia vlaggenschepen met Motion Eye cameratechniek

Sony introduceert een ‘nieuwe’ cameratechniek bij de aankomende Sony Xperia XZS en Xperia XZ Premium vlaggenschepen. Motion Eye is een camerafunctie waarbij foto’s worden opgeslagen in een apart camerageheugen om zo samen tot een nog scherper en mooier foto te worden verwerkt.

Voordat je een foto maakt, heeft Motion Eye van Sony al vier plaatjes geschoten. Die worden opgeslagen in een speciaal geheugen van de camera zelf. Het systeem detecteert bewegingen en schiet vervolgens de ideale plaatjes. Phonearena bracht het nieuws en vertelt dat het misschien wel nieuw is voor Sony smartphones, maar de techniek lijkt op eerdere technieken van Apple en Samsung.

Sony Motion Eye

Volgens bronnen van PhoneArena heeft Sony een nieuwe camera functie ontwikkeld voor zijn vlaggenschepen. De aankomende Xperia XZS en Xperia XZ Premium worden naar verluidt uitgerust met een functie genaamd Motion Eye. De nieuwste camerasensor van Sony heeft zelfs een eigen dedicated geheugenmodule. De eerste camera met een eigen geheugenmodule.

Sony Xperia Motion Eye

Motion Eye laat jouw Xperia telefoon alvast vier foto’s maken in de secondes voordat je de ontspanknop indrukt. Het toestel zal bij het waarnemen van beweging meerdere foto’s vooraf maken. Het lijkt misschien een vernieuwing, maar Apple heeft een vergelijkbare functie, Live Foto’s. De iPhone legt de beweging zowel vóór als nadat je een foto neemt vast. Deze functie debuteerde op iPhone 6s. Samsung heeft ook een vergelijkbare techniek, Motion Photo. De techniek is beschikbaar op de Galaxy S7 vlaggenschepen.

Sony Xperia vlaggenschepen met Motion Eye

Het is zeer waarschijnlijk dat Sony de Motion Eye techniek alleen opneemt in zijn vlaggenschepen, de Xperia XZS en Xperia XZ Premium. Het is echter onzeker of het tweetal zal worden gelanceerd tijdens het MWC volgende week.

Men verwacht de XZ Premium namelijk met een 4K-beeldscherm en een Snapdragon 835 processor. De opvolger van de Xperia Z5 Premium heeft dan te maken met de dominantie van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant maakt de Snapdragon 835 processor en de krachtbron is waarschijnlijk pas na de eerste helft van 2017 beschikbaar. Tijdens het MWC 2017 heeft Sony een speciaal evenement waarbij we een aantal low-end en mid-range smartphones verwachten. De  vlaggenschepen zullen waarschijnlijk op een later moment worden gelanceerd.

Sony Xperia toestellen

Vorig jaar lanceerde het Japanse bedrijf drie nieuwe smartphones tijdens het Mobile World Congress 2016: de Sony Xperia XA, de Xperia X en de Xperia X Performance. Tijdens het MWC van dit jaar zal er ook een nieuwe Xperia lijn verschijnen. Al blijft het onzeker welke Xperia modellen tijdens het MWC verschijnen. Er zijn in ieder geval al een paar werknamen langsgekomen in de geruchtenmolen, de Sony BlancBright, Sony Keyaki, Sony Pikachu en Sony Hinoki.

Nieuwsgierig naar wat het MWC op smartphone gebied te bieden heeft? Lees alles over de smartphones die we tijdens het MWC 2017 verwachten.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones