26 september 2014 door in Sony.

Sony XperiaSony heeft de Sony Xperia Z3 Compact beschikbaar gesteld voor de Nederlandse klant. Vanaf deze week is het toestel te koop bij verschillende webwinkels. Die zijn daarmee sneller dan de officiële release van de smartphone. Officieel zou het toestel pas begin oktober op de markt worden gebracht door Sony.

Toch is het sinds deze week mogelijk om de Z3 Compact via webshops te bestellen. De Sony Xperia Z3 Compact is het kleine broertje van de eerder uitgekomen Xperia Z3. De specificaties zijn dan ook iets minder, maar hij doet echter niet onder voor veel toestellen van concurrenten.

Specificaties

Vooral de levensduur van de telefoon wordt geprezen. Met een accu van 2600 mAh kan het toestel dan ook lang mee. Qua uiterlijk lijkt de Z3 Compact erg veel op de ‘normale’ Z3.

Verder beschikt het toestel over enkele specificaties die ook in andere high-end smartphones kunnen worden aangetroffen. Ook het scherm doet niet onder voor veel toestellen van concurrenten. Zo is de telefoon kleiner dan de iPhone 6, maar beschikt de Z3 Compact wel over een schermgrootte die maar iets onder doet voor de iPhone. Met 4,7 inch is het dan ook de vraag in hoeverre er kan worden gesproken van ‘compact’.

Het scherm krijgt verder een resolutie van 1280 bij 720 pixels mee. De Z3 Compact draait op een quadcore-processor met een kloksnelheid van 2,5 GHz. Gebruikers hebben de beschikking over een werkgeheugen van 2 GB en een interne opslag van 16 GB, eventueel uitbreidbaar via microSD.

Met een camera van maar liefst 20.7 megapixel op de achterzijde kunnen prachtige foto’s worden gemaakt. Uiteraard draait het toestel op de nieuwste versie van Android, 4.4 KitKat.

Release

Hoewel het toestel pas begin oktober officieel zal worden gelanceerd op de Nederlandse markt, is de Xperia Z3 Compact nu dus al wel via de webshops te koop. Het toestel is bekrijgbaar in het zwart, wit, oranje en tiffanygroen en heeft een adviesprijs van 499 euro.

Sony Xperia Z3 Compact

Geef een reactie


nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones