13 augustus 2014 door in Nokia.

NokiaHardnekkige geruchten steken de kop op die beweren dat Nokia bezig zou zijn met een nieuwe telefoon in de Lumia-serie, de Nokia Lumia 730. Het toestel werd al eerder officieus aangekondigd door ex-Nokia topman Steven Elop met de codenaam ‘Superman’, en nu zijn de eerste foto’s en specificaties van deze ‘middenklasser’ telefoon ook uitgelekt.

‘Superman’, of de ‘selfiesmartphone, zoals hij ook wel wordt genoemd, zou een 5.0 megapixel frontcamera krijgen. Uiterst geschikt dus voor de steeds populairder wordende selfies. De ‘Superman’ zal waarschijnlijk worden uitgebracht onder de naam ‘Nokia Lumia 730’. Daarmee wordt het de opvolger van de Nokia Lumia 720, en op uitgelekte foto’s zijn dan ook veel overeenkomsten tussen de twee telefoons zichtbaar.

Specificaties

Op het door WPcentral uitgelekte specificatielijstje is te zien dat de Lumia 730 een 4,7 inch beeldscherm krijgt. De beeldschermresolutie zal bestaan uit 480 bij 854 pixels, al is er ook een kans dat de resolutie op 720p HD uit zal gaan komen, wat gelijk staat aan 720 bij 1280 pixels.

De Lumia 730 zal gaan draaien op een vooralsnog onbekende quad-core processor met een snelheid van tussen de 1,2 GHz en 1,4 GHz. Op de achterkant van het toestel is een camera bevestigd met een lens van 6.1 megapixel.

Software

Het is nog niet duidelijk op welke software de Nokia Lumia 730 zal gaan draaien. De kans bestaat dat het toestel al draait op de GDR2 update voor Windows Phone 8.1. Wanneer dit het geval is, zal de telefoon pas eind dit jaar op de markt komen. In andere gevallen lijkt de kans groot dat de Lumia 730 binnenkort gepresenteerd zal gaan worden als opvolger van de Lumia 720.

Nokia Lumia 730

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones