25 mei 2016 door in OnePlus.

De afgelopen weken hebben we al meer dan eens foto’s voorbij zien komen waarop de OnePlus 3 te zien zou zijn. Onlangs verscheen zelfs een officiële persfoto in de media. Ook over de technische specificaties hebben we al ’t een en ander geschreven. Over dit laatste aspect zijn nieuwe geruchten opgedoken. Evan Blass heeft via Twitter een aantal specs de wereld in geholpen. En als deze man iets zegt, dan luistert de zaal aandachtig: in het verleden heeft hij meer dan eens bewezen dat hij over goede contacten beschikt.

Specificaties OnePlus 3

Zo suggereert Blass dat de OnePlus 3 een 5.5 inch scherm krijgt met een resolutie van 1920 bij 1080. Geen Quad HD of 4K zoals we tegenwoordig bij wel meerdere smartphones zien, zoals de LG G5, HTC 10 en Motorola Moto X Style. De twitteraar laat in het midden wat voor type scherm de OnePlus 3 krijgt: LCD of AMOLED. De laatste geruchten beweren dat het toestel een AMOLED-scherm krijgt. Bij dit type scherm ogen de kleuren nog levendiger en zwart nog zwarter. Dit omdat de verlichting bij iedere individuele pixel uitgeschakeld kan worden.

Verder krijgt de OnePlus 3 volgens Blass een Qualcomm Snapdragon 820 processor, 64GB intern geheugen, een 16 megapixelcamera aan de achterkant en Near Field Communication of NFC. Het feit dat Blass deze specs in één adem noemt lijkt te suggereren dat er slechts één uitvoering verschijnt. Eerdere hoorden we dat de Chinese smartphonemaker ten minste twee varianten op de markt brengt: een uitvoering met 4GB RAM en 32GB aan opslagcapaciteit en een model met 6GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen. En uiteraard draait de aanstaande smartphone killer op het besturingssysteem OxygenOS dat sterk lijkt op Android N, ook al wordt het toestel hoogstwaarschijnlijk al voor de officiële release van Google’s nieuwe besturingssysteem gelanceerd.

Wat weten we nog meer over de OnePlus 3?

Opvallend genoeg zegt Blass geen woord over een vingerafdrukscanner of de behuizing. Zo hebben we de laatste tijd meer dan eens foto’s voorbij zien komen waarop te zien was dat OnePlus een nieuwe koers is ingeslagen wat betreft design. Zo heeft het aanstaande vlaggenschip een fysieke knop op de voorzijde waarin een vingerafdruksensor is geïntegreerd en een metalen behuizing. De huidige modellen hebben een sandstone backpanel.

De Snapdragon 820 heeft naar verluidt acht kernen die hun werk doen op een kloksnelheid van 2.2GHz. De Adreno 530 is al meer dan eens als GPU genoemd. Aan de voorkant vinden we volgens de geruchten een 8 megapixelcamera. De batterij heeft een vermogen van 3.500 mAh die een nieuwe snellaadtechniek ondersteunt die OnePlus Dash Charge noemt. Wat betreft de prijs horen we bedragen van 300 tot 400 dollar voorbijkomen.

Het bedrijf beloofde om voor het einde van het tweede kwartaal de OnePlus 3 aan te kondigen. Dat zou betekenen dat we uiterlijk eind juni het toestel daadwerkelijk te zien krijgen. De specificaties en het prijskaartje wijzen erop dat OnePlus opnieuw met een smartphone killer op de proppen komt.

 

Kijk jij ook al reikhalzend uit naar de OnePlus 3?

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones